«Δεν παραιτείται η ΑΔΑΕ από τις αρμοδιότητές της»

«Πάγο» στα σενάρια που διακινήθηκαν από ύποπτα υπόγεια τις προηγούμενες ώρες και τον εμφάνιζαν να υιοθετεί την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με την οποία η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, έβαλε χθες ο Χρήστος Ράμμος (κεντρική φωτό).

Με μια «θεσμική» ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Αρχής ξεκαθαρίζει ότι η επιστολή που απηύθυνε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σημαίνει συνοπτικά ότι η ΑΔΑΕ δεν παραιτείται από τις συνταγματικά καθιερωμένες αρμοδιότητές της.

«Η επιστολή ουδόλως έχει την έννοια ότι συνομολογείται με αυτήν ότι οι διατάξεις που προβλέπουν τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ έχουν παύσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ισχύουν» υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια, μάλιστα, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να τον πληροφορήσουν πώς αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες εφαρμογής μιας διάταξης που εμπεριέχει «αοριστίες και ασάφειες». Και την ίδια στιγμή ουσιαστικά επιμένει ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών δεν αποδέχεται τη γνωμοδότηση Ντογιάκου και ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Μεταξύ άλλων ο Χ. Ράμμος τονίζει: «Επειδή διακινήθηκαν πολλές εσφαλμένες ερμηνείες σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής μου της 17/1/2023 προς τον κ. υπουργό της Δικαιοσύνης, με κοινοποίηση και σε άλλους πολιτειακούς παράγοντες θέλω να διευκρινίσω ότι η επιστολή αυτή, όπως σαφώς, εξάλλου, προκύπτει από απλή ανάγνωσή της, ως μόνο και αποκλειστικό περιεχόμενο έχει το αίτημα της ΑΔΑΕ να πληροφορηθεί από τους υπουργούς που εισηγήθηκαν τον νέο νόμο 5002/2022 πως αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 4 § 7 του εν λόγω νόμου».

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι «οι διατάξεις που προβλέπουν τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ δεν έχουν παύσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ισχύουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα