Σε πανικό το Μαξίμου μπλοκάρει το πόρισμα-φωτιά της ΑΔΑΕ

«Γαλάζιο» τοίχο (με αστήριχτες δικαιολογίες) βρήκε το αίτημα Ράμμου προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνας

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μη δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα-φωτιά της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ. Την περασμένη Κυριακή η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε πως το πόρισμα της ΑΔΑΕ είναι έτοιμο και επιβεβαιώνει με αποδείξεις πως συνολικώς έξι ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέσσερις ημέρες μετά ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε αίτημα προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ενημερώσει άμεσα τους βουλευτές μέλη για τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο βρήκε «γαλάζιο» τοίχο. Το προεδρείο και η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκαν να καλέσουν άμεσα τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, προβάλλοντας μια σειρά από αστήριχτες δικαιολογίες. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών στον Περισσό από το 2016 προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να κληθεί άμεσα ο κ. Ράμμος. Οταν το προεδρείο αρνήθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ποια υπήρξε η αιτιολογία για την άρνηση της ενημέρωσης; Ο «γαλάζιος» πρόεδρος Θάνος Μπούρας κάλεσε τον Χρήστο Ράμμο να καταθέσει συγκεκριμένη αίτηση, ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι επιθέσεις των νεοδημοκρατών βουλευτών στον πρόεδρο της Αρχής. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε «πολιτικοποίηση» της ΑΔΑΕ.

Αμέσως μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή θεσμών, την οποία η πλειοψηφία χαρακτήρισε «σόου», ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κώστα Τασούλα υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Αανεξάρτητης Αρχής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στον πρόεδρο της Βουλής πως η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελούν ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας.

Ο ίδιος ο Κώστας Τασούλας, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της κοπής της πίτας των δημοσιογράφων, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι» και πως «η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτείνεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία», όπως είπε, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν πρόκειται να αναληφθεί πρωτοβουλία από το προεδρείο προκειμένου η ΑΔΑΕ να ενημερώσει τη Βουλή. Σημειωτέον πως με την άμεση κλήση του Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα της έρευνάς του, συμφώνησε άπασα η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας νέα προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Τα έξι πρόσωπα

Σε κάθε περίπτωση, και παρά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα κόμματα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συνασπιστούν εκ νέου και να καταθέσουν από κοινού αίτημα προκειμένου να κληθεί με βάση τα 2/5 ο Χρήστος Ράμμος στη Βουλή. Η κλήση του ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το πόρισμα-βόμβα της ΑΔΑΕ, τα έξι πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα πλέον παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του

ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και άλλα τέσσερα πολιτικά και κρατικά στελέχη, η εμπλοκή των οποίων στην υπόθεση των υποκλοπών θα προκαλέσει σάλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα