Η Λίνα Μενδώνη απαντά για την Παναγιωταρέα!

Εξώδικο της υπουργού Πολιτισμού. Μιλάει για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά για τον ρόλο που έχει η δημοσιογράφος

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στην εφημερίδα μας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το ρεπορτάζ μας με τίτλο «705.439 ευρώ για τα ταξίδια της Μενδώνη», το οποίο δημοσιεύτηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Η υπουργός είχε αποστείλει και επιστολή μετά το δημοσίευμα, την οποία και είχαμε δημοσιεύσει, χωρίς οποιαδήποτε περικοπή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στην εξώδικη διαμαρτυρία της η κυρία Μενδώνη μιλάει για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά για τον ρόλο που έχει η δημοσιογράφος Αννα Παναγιωταρέα στο γραφείο της, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι εκτελεί χρέη άμισθης συμβούλου επικοινωνίας. Αναλώνει, δε, μεγάλο τμήμα του εξωδίκου προσπαθώντας να εξηγήσει τις δαπάνες που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για τη συγκεκριμένη, άμισθη σύμβουλο επικοινωνίας της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Α. Παναγιωταρέα παρέχει από τις 31 Ιουλίου του 2019 μέχρι και σήμερα τις υπηρεσίες της, ως ειδική σύμβουλός μου σε θέματα επικοινωνίας, δυνάμει της δημοσιευθείσας απόφασης (ΥΟΔΔ’ 490). Οπως αναφέρεται και στην απόφαση διορισμού της, υπηρετεί εθελοντικά στο Ιδιαίτερο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και δεν λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλα οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της.

Η δαπάνη που αφορά στο κόστος διαμονής της ειδικής συμβούλου Α. Παναγιωταρέα για τις υπηρεσιακές της μετακινήσεις, όταν με συνοδεύει εντός και εκτός Ελλάδος, δεν επιβαρύνει καθόλου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κατ’ επέκταση τον Ελληνα φορολογούμενο πολίτη.

Η ειδική σύμβουλος Αννα Παναγιωταρέα δεν λαμβάνει πάντα, ήτοι σε όλες τις υπηρεσιακές της μετακινήσεις, όπως ψευδώς αναφέρετε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας, την ημερήσια αποζημίωση του ποσού των εκατό (100) ευρώ. Το ποσό των εκατό (100) ευρώ ως αποζημίωσή της καταβάλλεται μόνο για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις εκτός Ελλάδος. Προς τούτο σημειώνεται ότι την εν λόγω αποζημίωση τη λαμβάνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου καθώς και όσοι συνεργάτες ή υπηρεσιακοί παράγοντες συμμετέχουν σε υπηρεσιακές μου μετακινήσεις εκτός Ελλάδος. Η εν λόγω αποζημίωση εκ του νόμου δεν είναι επιδοματικού χαρακτήρα, αλλά καταβάλλεται ως “τροφείο” για τους εκάστοτε μετακινούμενους που συνοδεύουν όχι μόνο εμένα, αλλά τον εκάστοτε Υπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης σε υπηρεσιακές μετακινήσεις τους εκτός Ελλάδος.

Σημειωτέον ότι η Α. Παναγιωταρέα ουδέποτε έχει λάβει για οποιαδήποτε μετακίνησή της εντός Ελλάδος την εκ του νόμου προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση».

Η κυρία Μενδώνη, εκτός από τους ισχυρισμούς που είχε συμπεριλάβει στην επιστολή της και τους οποίους επαναλαμβάνει, αναφέρει ακόμη πως:

• Τα ταξίδια της έγιναν «κατά την περίοδο εντατικής εκτέλεσης πολλών και σημαντικών έργων ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία χρήζουν διαρκούς παρακολούθησης και από εμένα προσωπικά λόγω των προθεσμιών που τίθενται σε αυτά, ειδικά σε όσα η χρηματοδότησή τους προέρχεται από πόρους συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και σε όσα η χρηματοδότησή τους προέρχεται από άλλους ενωσιακούς πόρους».

• Το ποσό που αναγράφαμε στο πρωτοσέλιδό μας δεν αφορά τις προσωπικές της μετακινήσεις, αλλά στο σύνολο μετακινήσεων συνεργατών που «ανέρχονται από δύο (2) έως και δέκα (10) άτομα, ανάλογα με το είδος της υπηρεσιακής ανάγκης».

• Οι δαπάνες της για μετακινήσεις εντός Ελλάδας ανήλθαν κατά τα τριάμισι χρόνια της θητείας της «στο ποσό των 52.614,50 ευρώ». Και για τις μετακινήσεις της εκτός Ελλάδας «στο ποσό των 72.706 ευρώ».

• Παραπλανηθήκαμε από αναξιόπιστες πηγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα