«Δεν φταίει ο ανακριτής για τα βασανιστήρια…»

Κατάρ-gate: Νέες δηλώσεις Δημητρακόπουλου για την Εύα Καϊλή – Αρση ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο

Αναζητώντας την πολυπόθητη κάθαρση που θα διώξει μακριά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη ρετσινιά του Κατάρ-gate, χθες, ομόφωνα, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ε.Κ. τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο. Η χθεσινή ψήφος των ευρωβουλευτών που απαρτίζουν την επιτροπή επί της ουσίας ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ψήφιση της άρσης ασυλίας των δύο Ευρωπαίων βουλευτών και από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών με 23 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή. Εισηγήτρια των εκθέσεων για την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών και πρώην μελών της ομάδας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η Γαλλίδα Μανόν Ομπρί από το κόμμα της Αριστεράς (The Left).

Την άρση ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών έχουν ζητήσει οι βελγικές Αρχές, καθώς ο Βέλγος και ο Ιταλός ευρωβουλευτής φαίνεται να εμπλέκονται στο Κατάρ-gate. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Κοτσολίνο θεωρείται «κληρονόμος του Παντσέρι», με τη «Repubblica» να αναφέρει χαρακτηριστικά πως φαίνεται ότι είχε «σταθερό ρόλο στην οργάνωση, της οποίας ήταν ένας από τους πυλώνες, μαζί με τους Παντσέρι και Τζόρτζι». Από την άλλη, ο Μαρκ Ταραμπέλα είναι Βέλγος πολιτικός με μακρά πορεία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ είχε αναλάβει διάφορα πόστα, με κυριότερο αυτό του αντιπροέδρου της αντιπροσωπίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Βασανιστήρια «μεσαιωνικού τύπου»

Την ίδια ώρα, τροφή στο «σίριαλ» της Εύας Καϊλή έδωσε με νέα ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Οσάκις έχω μιλήσει, δημόσια ή ιδιωτικά, για την κυρία Εύα Καϊλή ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω ισχυριστεί ότι δείχνει ως υπεύθυνο για τα βασανιστήριά της τον ανακριτή Michel Claise» δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Είναι άδικο να της αποδίδεται ανακριβώς ότι κατηγορεί τον ανακριτή για βασανιστήρια, είναι άδικο να επιχειρείται να μετατρέψουν τον ανακριτή σε αντίδικο της κυρίας Καϊλή, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ελευθερία της, στο παρόν δικονομικό στάδιο, εξαρτάται σημαντικά από τον ανακριτή» πρόσθεσε.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε μιλήσει προ ημερών για βασανιστήρια «μεσαιωνικού τύπου» από τις βελγικές Αρχές κατά της εντολέως του. «Ηταν οδυνηρή έκπληξη για μένα, όταν είσαι στις Βρυξέλλες, να χάνω την επικοινωνία με την εντολέα μου από την Τετάρτη 11 του μηνός και την επόμενη ημέρα να με παίρνει τηλέφωνο το βράδυ και, ξαφνικά, σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση να μου περιγράφει πράγματα που για μένα είναι πρωτάκουστα, σχεδόν κλαίουσα, και αιφνιδιάστηκα. Πράγματα τα οποία τα βλέπουμε σε ταινίες όπως το “Εξπρές του Μεσονυχτίου”. Συμπεριφορές που συναντάμε σε χώρες που δεν διακρίνονται για τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά» είχε δηλώσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα