Ο Κυριάκος πανηγύριζε για τη «λευκή πετσέτα»

Το περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα και τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού δεν μπορούν να κουκουλώσουν το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκαν οι υποδομές

Πανηγύριζε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «λευκή πετσέτα» που έριξε νεκρώνοντας την Αττική, υπό τον φόβο των αποκλεισμών από το χιόνι που έριξε. Φαίνεται ότι η μόνη λύση που έχει ο κρατικός μηχανισμός για να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πέρυσι στην Αττική Οδό είναι το γενικό προληπτικό «λουκέτο» (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια κ.λπ.), αφού το πάθημα δεν έγινε μάθημα και οι υποδομές δεν ενισχύθηκαν.

Ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και κατά τη διάρκειά της είπε: «Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική. Πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες. Σε γενικές γραμμές καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών και ως προς την κατάσταση των δρόμων, αλλά και ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και θεωρώ ότι και αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση για το μέλλον». Ειδική αναφορά έκανε για την τηλεκπαίδευση αλλά και την τηλεργασία, λέγοντας ότι «μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να καλύψουμε ώρες οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες». Μόνο που η τηλεκπαίδευση δεν λειτούργησε σε πολλά σχολεία, ενώ σχετικές ανακοινώσεις είχαν βγάλει οι κατά τόπους σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, η «λευκή πετσέτα» που έριξε η κυβέρνηση και οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε: «Μετά το περσινό φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έκανε τώρα είναι να παραδεχτεί πως πέρυσι τα έκανε μαντάρα και φέτος απλά έκλεισε από μόνος του τα πάντα και παρέλυσε την Αττική και τη μισή χώρα, προτού ακόμα πέσει το πρώτο χιόνι. Δουλειά του κράτους, κ. Μητσοτάκη, σε μια προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία δεν είναι το ολικό λουκέτο και η μετάθεση ευθυνών στους πολίτες με επιπλέον έξοδα, αλλά να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους και να λειτουργεί η χώρα».

Επίσης, ο βουλευτής Νίκος Παππάς τόνισε: «Το χιόνι δεν θα σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την παράλυση της χώρας. Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους, εν όψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα