Η απόφαση υπέρ των Funds έχει τραυματίσει το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου

Οι ψευδείς πληροφορίες σε δημοσιογράφους που έπεσαν στο κενό με κρότο

Μετά την μετάδοση της ψευδούς είδησης ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κυρία Τουλουπάκη παραπέμπονται στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, και σε σχέση με τη δήθεν σκευωρία στην υπόθεση Novartis, η Ιωάννα Μάνδρου ζήτησε συγγνώμη μέσω άρθρου της στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου εργάζεται, λέγοντας: «Η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των 10 πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη».

Η κυρία Μάνδρου είχε αποκαλύψει επίσης -είναι και το πλέον σημαντικό- πως «το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές». Και φαίνεται πως αυτές οι ανώτατες δικαστικές πηγές που έδωσαν και τότε την ψευδή πληροφορία για το βούλευμα είναι οι ίδιες που τριγυρνούν και σήμερα στα γραφεία των δικαστών, κλείνουν τις πόρτες πίσω τους και ασκούν πιέσεις.

Τι, αλήθεια, συνέβη το βράδυ της 30ής Ιουνίου, όταν μεταδόθηκε η λανθασμένη πληροφορία ή, κυριότερα, τι άραγε συνέβη τις προηγούμενες ημέρες; Φαίνεται πως τα πρόσωπα που άσκησαν πιέσεις ένιωσαν τη βεβαιότητα ότι οι πιέσεις αυτές είχαν αποτέλεσμα.

Ετσι, πιθανότατα πληροφόρησαν τους δημοσιογράφους προτού δοθεί το βούλευμα από τους ανώτατους δικαστές επειδή ακριβώς πίστεψαν πως αποκλείεται με τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν να μην επηρέασαν την κρίση τους. Φυσικά, αποκαλύφθηκε περίτρανα σε εκείνη την περίπτωση πως «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Οπως μπορεί να αποδειχθεί και στη συνέχεια. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπέρ των funds έχει ήδη τραυματίσει το κύρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας στο μυαλό των Ελλήνων. Εάν αποκαλυφθεί ακόμα μία υπόθεση επηρεασμού, είτε μέσω απειλών είτε μέσω ανταλλαγμάτων, το τραύμα θα βαθύνει επικίνδυνα για το σύνολο της κοινωνίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα