Φανατικός φιλοσκοπιανός κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ!

Ο γνωστός για τα αλυτρωτικά μηνύματα ανύπαρκτων μειονοτήτων στη χώρα και φίλος του ΓΑΠ Σωτήρης Μπλέτσας είναι υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΚΙΝ.ΑΛ. θύμισε στη «δημοκρατία» έναν… παλιό γνώριμο. Πρόκειται για τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σωτήρη Μπλέτσα, έναν «δούρειο ίππο» των Σκοπίων, ο οποίος, χωρίς κανείς να καταλάβει τον τρόπο, περιελήφθη ξανά στο επίσημο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Τρίκαλα! Ο Μπλέτσας, ο οποίος δηλώνει «δίγλωσσος εκ γενετής», εννοώντας ότι εκτός από ελληνικά ομιλεί και βλάχικα, λες και αυτό προσδιορίζει κάποια ιδιαίτερη εθνική καταγωγή, δεν είναι άγνωστος στους αναγνώστες της εφημερίδας.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο το 1994 και πολιτικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου -ήταν υποψήφιος το 2015 με το ΚΙΔΗΣΟ- βρέθηκε στις εκλογές του 2019 στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ χάρη σε μια ανεξήγητη εύνοια της Φώφης Γεννηματά.

Ο Μπλέτσας, ο οποίος προβάλλει τη βλάχικη καταγωγή του σαν να είναι μέλος μιας διαφορετικής εθνότητας, είχε δικαστικές περιπέτειες ήδη από το 2001 όταν ο πρώην βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Ευγένιος Χαϊτίδης τον κατήγγειλε ότι σε πολιτιστική εκδήλωση Βλάχων στη Νάουσα διένειμε φυλλάδια και χάρτες στην αγγλική γλώσσα ισχυριζόμενος ψευδώς ότι στην Ελλάδα, εκτός της ελληνικής, ομιλούνται σε μικρότερη έκταση και άλλες πέντε γλώσσες!

Καταδίκη

Πρωτοδίκως, είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή και 500.000 δραχμές πρόστιμο, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο. Ωστόσο, είχε ενδιαφέρον ο τρόπος που το πανηγύρισε, ως γνήσιος φορέας αλυτρωτικών μηνυμάτων, ανύπαρκτων μειονοτήτων στη χώρα. Ευχαριστώντας τα μέλη του Ουράνιου Τόξου που τον συνέτρεξαν, είπε: «Πρώτα εσείς οι Μακεδόνες βγήκατε και μου συμπαρασταθήκατε στον δικαστικό μου αγώνα, μαζί με τους φίλους Τούρκους και Πομάκους».

Εμφανίζοντας μάλιστα εαυτόν, ως εκπρόσωπο των Βλάχων, συμπλήρωσε: «Ολοι μαζί ευχόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα μικρή Ευρώπη, όπου δεν υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον των εθνοτήτων, των μειονοτήτων, των εθνικών – θρησκευτικών. Εύχομαι στις επόμενες ευρωεκλογές να είμαστε όλοι, όχι μόνο μια κοινή συμμετοχή Τούρκων και Μακεδόνων, αλλά όλοι μαζί, Βλάχοι, Αρβανίτες, Τούρκοι, Μακεδόνες, Πομάκοι, καθολικοί, ιταλογενείς, Ρομ, Εβραίοι κ.λπ.». Εμπλεος δε ενθουσιασμού, αναφώνησε: «Ζήτω το Ουράνιο Τόξο. Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία». Οπως γράφει ο κορυφαίος δημοσιογράφος (Βλάχος από το Νυμφαίο και ο ίδιος) Νικόλαος Μέρτζος, οι λεγόμενοι Βλάχοι θεωρούνται -και είναι- ανέκαθεν Ελληνες.

Με εξαίρεση τη λατινόφωνη προφορική τους λαλιά, μιλούσαν και έγραφαν πάντοτε ελληνικά, ανέπτυξαν θαυμαστά και διέδωσαν την ελληνική παιδεία, υπήρξαν μεταξύ των πρωταγωνιστών σε όλους τους αγώνες του ελληνικού έθνους και, νωρίτερα, ήταν οι σημαντικότεροι αρματολοί, μεγάλοι διδάσκαλοι του Γένους και εθναπόστολοι της ελευθερίας, με κορυφαίο τον Ρήγα Βελεστινλή στους προεπαναστατικούς χρόνους.

Στη νεότερη Ιστορία ξεχωρίζει η εμβληματική παρουσία του Μετσοβίτη ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, του οποίου, εκτός των άλλων, η προσφορά ήταν μεγάλη για την αγορά του θωρηκτού «Αβέρωφ» (καύχημα του Ελληνικού Ναυτικού στους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά και στους μετέπειτα αγώνες του έθνους).

Θα τρίζουν σήμερα τα κόκαλά τους, όπως όλων των βλαχόφωνων Ελλήνων, των οποίων η συμβολή στον Μακεδονικό Αγώνα υπήρξε καθοριστική. Η ανάδειξη αυτής της συμβολής αποτελεί χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης. Προπαντός, όμως, είναι επιβεβλημένη απάντηση σε όσα ισχυρά ξένα κέντρα επιχειρούν συστηματικά σήμερα να διασπάσουν, ακόμη μια φορά, τον Ελληνισμό και προωθούν ύπουλα τον στόχο να αναγνωριστεί ένα ξεχωριστό τάχα «Διαπεριφερειακό Εθνος Βλάχων στα Βαλκάνια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα