Ο Μητσοτάκης έβαλε «μπουρλότο» στο προεκλογικό κλίμα!

Υποστήριξε ότι ο Τσίπρας καλλιεργεί το έδαφος για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να καταγγείλει νοθεία

Τορπίλη στο προεκλογικό κλίμα έριξε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ, αφού υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί το έδαφος για να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να καταγγείλει ακόμα και νοθεία στις εκλογές! Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την τακτική του Τραμπ στις ΗΠΑ και του Μπολσονάρου στη Βραζιλία…

Στην ερώτηση για το δίλημμα του Αλ. Τσίπρα «δημοκρατία ή εκτροπή», ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε χρόνο εκδίδει μια έκθεση για το κράτος δικαίου που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα την οποία παρουσιάζει η αντιπολίτευση. Αυτοί οι οποίοι τα λένε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος». «Δηλαδή, λέτε ότι θα αμφισβητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα;» ήταν η επόμενη ερώτηση και απάντησε: «Εννοώ ότι θέλουν να μας πουν περίπου ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία».

«Δηλαδή, θα πουν ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές;» ρωτήθηκε ξανά. «Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι. Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι, αν έχουμε ένα -θα έλεγα- κεκτημένο στη χώρα μας, είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός για το ακανθώδες θέμα των ημερών, που είναι οι πλειστηριασμοί, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου και παρέπεμψε και πάλι στις ιδιωτικές συμφωνίες μεταξύ δανειοληπτών και servicers, τις οποίες, όμως, όπως είναι γνωστό, αποφεύγουν οι servicers να κάνουν, γιατί με τους πλειστηριασμούς κερδίζουν περισσότερα. «Το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι στο πλαίσιο των πλειστηριασμών. Δεν είμαστε αντιμέτωποι με νέο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Αναφερόμενος στις σχέσεις μας με την Τουρκία μετά τους σεισμούς μίλησε για ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας «υπό προϋποθέσεις», ενώ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε ότι «δεν ήμουν ποτέ εγώ που έκλεισα την πόρτα, δεν είπα “Μητσοτάκης γιοκ”. Πρέπει να μπορούμε να συνομιλούμε». Ερωτηθείς εάν θα έπρεπε να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, είπε μόνο ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, εκλογές θα έχουμε κάποια στιγμή την άνοιξη, άρα είμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο». Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδίως στο σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει “κυβέρνηση ηττημένων” και βγαίνει σήμερα ο κ. Σκουρλέτης και λέει το ακριβώς ανάποδο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, αν μπορούσε ως ηττημένος να βρει κάποια πλειοψηφία, θα διερευνούσε το ενδεχόμενο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα