Πλαστή επιστολή του Τασούλα έκανε άνω κάτω τη Βουλή

Θύμα μια φάρσας με άκρως προεκλογικό άρωμα έπεσαν οι 300 μόλις λίγες εβδομάδες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και διαλυθεί η Βουλή.

Βουλευτές από σχεδόν όλα τα κόμματα έλαβαν πλαστή επιστολή η οποία τους έταζε χρήματα για να κάνουν ρουσφέτια για την προεκλογική τους εκστρατεία. Αποστολέας της επιστολής φέρεται ότι ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος υποτίθεται πως ενημέρωνε τους βουλευτές ότι του περίσσεψαν χρήματα από τις χορηγίες που έχει κάνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιάννενα και τους καλούσε να καταθέσουν προτάσεις εντός 10 ημερών για να πάρουν χρήματα για εξωραϊστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η ιλαροτραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι συνολικώς τρεις βουλευτές από διαφορετικά κόμματα την πάτησαν και προσέγγισαν διερευνητικά τον πρόεδρο αμέσως μόλις έλαβαν την επιστολή. Πάντως, το μείζον ερώτημα, δηλαδή ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την -εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη- φάρσα, παραμένει αναπάντητο.

Μέχρι στιγμής ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος υπήρξε ο ιθύνων νους, καθώς και ποια ακριβώς ήταν τα κίνητρά του. Δεν αποκλείεται πάντως αυτά να ήταν πολιτικά. Ο στόχος δηλαδή να ήταν να πληγεί ο ίδιος ο Κώστας Τασούλας. Το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής σε κάθε περίπτωση κάνει λόγο για έξυπνη κακοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, η φάρσα ήταν εξαιρετικά μελετημένη, καθώς οι βουλευτές έλαβαν την επιστολή ταχυδρομικώς με γραμματόσημο και μάλιστα τις βρήκαν στις θυρίδες τους στη Βουλή. Για την ιστορία, η επιστολή φάρσα έγραφε ότι «στο πλαίσιο που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής έχω ήδη αξιοποιήσει μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό μας για την κάλυψη των αναγκών του έργου πολιτιστικών συλλόγων της εκλογικής μου περιφέρειας», ενώ στη συνέχεια αναφερόταν πως οι βουλευτές καλούνταν να στείλουν άμεσα, εντός των 10 προσεχών ημερών, «τις ιεραρχημένες προτάσεις για την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων σε πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους της εκλογικής τους περιφέρειας, εν όψει μάλιστα των επικείμενων εθνικών εκλογών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα