Το Προεδρικό Μέγαρο απέκτησε και μουσείο

Εκτίθενται τα δεκάδες συμβολικά δώρα που έχει λάβει από ξένους ηγέτες και σε επισκέψεις εντός συνόρων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την κορδέλα του Μουσείου του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο εκτίθενται δεκάδες συμβολικά δώρα που έχει λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας της, έκοψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, κατά τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου και την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου, πως επιθυμούσε να υλοποιήσει από την αρχή της προεδρίας της αυτό το έργο και πως είναι ενθουσιασμένη από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση.

Στο νέο μουσείο εκτίθενται και παρουσιάζονται αντικείμενα με εθνική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, που της δώρισαν ηγέτες και πρέσβεις ξένων κρατών, στρατιωτικοί σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, θρησκευτικές, δημοτικές και πρυτανικές Αρχές, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και, βεβαίως, απλοί πολίτες, τα οποία και περιήλθαν στην κυριότητα του Δημοσίου και τελούν πλέον υπό τη διοίκηση και τη διαχείριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεχώρισε κατά τη χθεσινή παρουσίαση ορισμένα δώρα με συμβολική σημασία, όπως εκείνο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το οποίο της χάρισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Κίεβο.

Πρόκειται για μια ελαιογραφία-δίπτυχο της δεκατετράχρονης μαθήτριας Veronika Pirko με τίτλο «Τα παιδιά της Μαριούπολης», όπου εικονίζεται το Δημοτικό Θέατρο της Μαριούπολης όπως ήταν πριν από τη ρωσική εισβολή και όπως είναι σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς. Επιπλέον, εκτίθενται σημαίες από τα επιτηρητικά φυλάκια της ακριτικής Ελλάδας, που έχει επισκεφθεί (Γαύδου, Αη Στράτη, Στρογγύλης και Ρω, Φαρμακονησίου, Ψερίμου, Καλολίμνου, Παναγιάς Κυράς), καθώς και οι θυρεοί εμβλήματα νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτυπωμένοι σε κεραμικό πλακάκι.

Ακόμη, στο Μουσείο του Προεδρικού Μεγάρου μπορεί να δει κανείς τους θυρεούς εμβλήματα στρατιωτικών μονάδων, αεροπορικών σχηματισμών και πολεμικών πλοίων, όπως και ξίφη ενθύμια που έλαβε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τις ορκωμοσίες των αποφοίτων των Σχολών Ικάρων, Ευελπίδων και Δοκίμων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα