«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση για το «κούρεμα» δανείων του Πηλαδάκη

Την ώρα που 700.000 δανειολήπτες απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους ακόμα και για σχετικά μικρά ποσά, η κυβέρνηση κάνει τον… Πόντιο Πιλάτο για τη νέα συμφωνία «κουρέματος» των δανείων του Κώστα Πηλαδάκη κατά 146.000.000 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς χθες σχετικά, έκανε τον ανήξερο λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του δανείου του κ. Πηλαδάκη, δεν ξέρω το πλαίσιο μέσα από το οποίο έγιναν είτε το κούρεμα είτε οι ρυθμίσεις. Είναι αρμόδιοι αυτοί που τα έκαναν να έχουν λάβει υπόψη τους όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ζημιά του Δημοσίου ή οτιδήποτε άλλο»!

Πρόκειται για τη συνέχεια της συμφωνίας «κουρέματος» που είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οποία τότε ο Κ. Πηλαδάκης για δάνεια συνολικού ποσού 149.510.000 ευρώ θα πλήρωνε μόλις 11.100.000 ευρώ, με αιτιολογία την εξυγίανση των Καζίνων Πάτρας και Αλεξανδρούπολης. Τότε το σκάνδαλο είχε ανακοπεί από τη δικαστική απόφαση που απέρριψε το αίτημα εξυγίανσης.

Η «δημοκρατία» στις 6 Φεβρουαρίου είχε γράψει σχετικά: «Περίεργα απροσδιόριστο είναι το σε ποιον πρόκειται να περάσουν τα Καζίνα Ρίου, Αλεξανδρούπολης και Κέρκυρας, που συσσώρευσαν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ επί ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη. Κι αυτό γιατί το σχήμα που διαμορφώνεται για να αναλάβει τη διαχείριση των τριών καζίνων, έπειτα από γιγαντιαίο κούρεμα χρεών στις ανακεφαλαιοποιημένες από τα χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου τράπεζες, αλλά και το Δημόσιο, κρύβει σκιώδεις φιγούρες μέσα στις Νήσους Κέιμαν αλλά και στο Ντέλαγουερ, δηλαδή σε φορολογικούς παραδείσους.

Οχι άδικα, λοιπόν, ακούγονται έντονα φωνές από παράγοντες της αγοράς και εργαζομένους, που επιμένουν πως πίσω από την επικείμενη συμφωνία βρίσκεται ο ίδιος ο Κώστας Πηλαδάκης, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κουρέψει τα χρέη του, διατηρώντας παράλληλα τη διαχείριση των καζίνων».

Επίσης, το «Documento» την Κυριακή έγραψε ότι ο Κ. Πηλαδάκης έρχεται με την «αγαστή» συνεργασία του fund που συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς, και στο οποίο η διοίκησή της έχει μεταβιβάσει 47.000 κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ (Sunrise II), να περικόψει από τα 165.530.000 ευρώ που οφείλει τα 146.000.000 και να πληρώσει μόλις 18.900.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα