Ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου σε επιτελική… αποσύνθεση

Αλλοπρόσαλλες κινήσεις και αναδιπλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς βλέπει το ένα μετά το άλλο τα επιχειρήματά του να καταρρέουν και την οργή να φουντώνει

Δεν κρύβεται πλέον η σύγχυση στην οποία βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί της κυβέρνησής του. Ενας πανικόβλητος πρωθυπουργός μετά το «διάγγελμα της ντροπής» της περασμένης Τετάρτης, με το οποίο έριξε όλες τις ευθύνες στον σταθμάρχη και το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως χαρακτηριστικό δείγμα αποποίησης ευθυνών για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, διέψευσε χθες και αναίρεσε τον εαυτό του, ψελλίζοντας μια «προσωπική συγγνώμη», που μοιάζει υποκριτική, αφού ταυτόχρονα αναζητεί άλλοθι και στις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πέντε μέρες μετά την τραγωδία και το «διάγγελμα της ντροπής» δεν μεσολάβησε κάτι άλλο για να αλλάξει γνώμη ο πρωθυπουργός, αφού τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Αυτό που μεσολάβησε ήταν το ποτάμι της οργής του κόσμου, που ξεχείλισε σε δρόμους και πλατείες σε όλη την Ελλάδα και έγινε λαϊκή κατακραυγή κατά του ίδιου και της κυβέρνησής του. Μια κατακραυγή που αποτυπώθηκε και στις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργεί το Μέγαρο Μαξίμου και που έδειξαν ότι όχι μόνο η Ν.Δ. φθείρεται ραγδαία, αλλά το ίδιο ραγδαία πλήττεται και η εικόνα του ίδιου, την οποία με τόσο κόπο φιλοτεχνεί όλα αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια της «ενημέρωσης 108». Και, όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα, αν δεν συμβουλευτεί τις δημοσκοπήσεις και τους εξωχώριους… image makers που διαθέτει.

Είναι σαφές ότι επικρατεί ένα αλαλούμ στο Μέγαρο Μαξίμου κι αυτό φαίνεται από τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις και δηλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς βλέπει να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα επιχειρήματά του: Το «ανθρώπινο λάθος» για το οποίο είχε μιλήσει δεν έπεισε και δεν ξέπλυνε τις κυβερνητικές ευθύνες, ενώ το επιχείρημα ότι φταίνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις δεν είναι ισχυρό, γιατί, όπως ομολογούν στελέχη της κυβερνητικής παράταξης: «Εμείς είμαστε στην κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, οπότε έχουμε μεγάλο κυβερνητικό παρελθόν και δεν διορθώσαμε τα λάθη και τις παραλείψεις των άλλων».

Οσο και αν προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να πείσει πως «όποιον έκανε νύξη στον πρωθυπουργό αυτές τις ημέρες ότι πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις εκλογές τον έδιωχνε από τη σύσκεψη», το θέμα αυτό είναι κυρίαρχο στις κυβερνητικές συσκέψεις και απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη. «Το τελευταίο που θα σκεφτόταν ο πρωθυπουργός μέχρι και σήμερα ήταν σενάρια πολιτικού εκλογικού χρόνου. Δεν είναι ακόμη ώρα για να μπούμε σε αυτού του είδους τη συζήτηση» ανέφερε στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι εξετάζονται όλα από την αρχή σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, και τις αποφάσεις του ο Κ. Μητσοτάκης θα τις ανακοινώσει προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα γίνει και υπουργικό συμβούλιο, κι αφού πρώτα δει πώς θα εξελιχτεί η οργή του κόσμου.


Αδέσποτο το ρουσφέτι

Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν κυβέρνηση και υπουργοί ποιανού ρουσφέτι ήταν ο διορισμός του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει συκοφάντες όσους τον συνδέουν μαζί της ή με υπουργούς και βουλευτές, και κάνει λόγο για αθλιότητες.

«Κάποιοι επιμένουν στις αθλιότητες των προηγούμενων ημερών, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη με τη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει: «Ξεκίνησαν προσπαθώντας να τον παρουσιάσουν ως “ρουσφέτι” συγκεκριμένης βουλευτού, η οποία τους διέψευσε και προσέφυγε εναντίον τους στη Δικαιοσύνη για την άθλια συκοφαντία.

Σήμερα τον παρουσιάζουν ως “ρουσφέτι” υπουργού. Επειδή και η αθλιότητα έχει τα όριά της, τους καλούμε να πουν όνομα. Αλλιώς είναι κοινοί συκοφάντες. Οχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Είναι ντροπή κάποιοι να αξιοποιούν αυτές τις τραγικές στιγμές προκειμένου να διασπείρουν ψεύδη με μικροπολιτικές στοχεύσεις!»

Παρά την οργισμένη διάψευση, όμως, του κυβερνώντος κόμματος, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιμένουν ότι η πρόσληψη ενός 59χρονου λίγο πριν από τη σύνταξη με μηδαμινή προϋπηρεσία σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο οφείλεται σε ρουσφέτι μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ο Δήμος Βερύκιος, μάλιστα, υποστήριξε με ανάρτησή του ότι πρόκειται για Θεσσαλό υπουργό!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα