Τέμπη: «Ρουκέτες» Κακλαμάνη-Τζαβάρα

Τα δύο ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. δεν μάσησαν τα λόγια τους και ισοπέδωσαν το κυβερνητικό αφήγημα για την τραγωδία

Τα… θολά νερά του κυβερνητικού αφηγήματος ήρθαν να ταράξουν χθες δυο ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. που, σεβόμενα την ιστορία τους αλλά και το μέγεθος της «γαλάζιας» παράταξης, μίλησαν ανοιχτά, θέτοντας στις σωστές ράγες τη συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη. Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel δεν μάσησε (για ακόμα μια φορά) τα λόγια του!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ευθύς εξαρχής πως «η συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό αποκτά αξία όταν μετουσιώνεται σε πράξη», ξεκαθαρίζοντας πως η στείρα και βέβηλη αντιπαράθεση αλλοιώνει το νόημα αυτής της συγγνώμης. Την ίδια ώρα, ο Νικήτας Κακλαμάνης πήρε αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή του συμψηφισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε πολιτικά, εμένα με νοιάζει τι έκανε η δική μου κυβέρνηση».

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί από το πρώτο αφήγημα του πρωθυπουργού περί «ανθρώπινου λάθους», λέγοντας πως «εμένα μου άρεσε περισσότερο η δεύτερη παρέμβασή του παρά η πρώτη». Οι «βόμβες», όμως, του Κακλαμάνη δεν τελείωσαν εκεί, καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφορικά με την αμαρτωλή σύμβαση Δημοσίου και Ιταλών -που αποκάλυψε η «δημοκρατία»-, δήλωσε πως χρειάζονται εξηγήσεις και φυσικά απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ο κ. Κακλαμάνης δεν δίστασε να αγγίξει και το καυτό θέμα της παρέμβασης του πρωθυπουργού στον Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας μεν πως καλώς ο πρωθυπουργός κάλεσε τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ζήτημα, όμως η δεύτερη παράγραφος της επιστολής θα μπορούσε να λείπει.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Τζαβάρας εξαπέλυσε «ρουκέτες» κατά Μαξίμου και Βορίδη, χαρακτηρίζοντας τη μετάταξη του σταθμάρχη «ρουσφέτι». Ο «γαλάζιος» βουλευτής και έμπειρος νομικός ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη μετάταξη εμπίπτει στον νόμο 4440/2016, «που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του προσλαμβανομένου, του μετακινούμενου λόγω μετάταξης, τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ», επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα