Ο Ρουσόπουλος «άδειασε» τον Καραμανλή: «Εγώ στις εκλογές του 2009 δεν ήμουν υποψήφιος»

Aδειασμα και μάλιστα ηχηρότατο στον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επιφύλασσε ο συνάδελφός του στη Νέα Δημοκρατία Θοδωρής Ρουσόπουλος (κεντρική φωτό)

Σχολιάζοντας αιχμηρά την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις επερχόμενες εκλογές, μετά την πρόσφατη παραίτησή του για την τραγωδία των Τεμπών.

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το αν θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός, ο «γαλάζιος» βουλευτής απάντησε πως «το 2009, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, για την οποία με αθώωσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη, εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος», αναφερόμενος στην τότε εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο μοτίβο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

«Καρφί» κατά του Μητσοτάκη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε περίπτωση, μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, σημείωσε με νόημα ότι «ευθύνες υπάρχουν», ενώ άφησε «καρφί» και για την παρουσία του πρωθυπουργού στην κηδεία θύματος της τραγωδίας. Οπως σχολίασε με νόημα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος δεν τόλμησε, όπως είπε, να παρευρεθεί στην κηδεία του παιδιού συμμαθητή του, καθώς, όπως εξήγησε, «καταλαβαίνω ότι το πολιτικό σύστημα και δη τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στα μάτια των πολιτών είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι», αναφορά η οποία θεωρήθηκε έμμεση αιχμή στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος πάντως σχολίασε ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια εθνική τραγωδία να γίνει κρίση δημοκρατίας γιατί το επόμενο βήμα είναι οι ακρότητες, δηλαδή τα κόμματα που κινούνται εκτός δημοκρατικού τόξου να ωφεληθούν υπολογίζοντας ότι όλοι είναι ίδιοι».

Πηγή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Kώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του Θοδωρή Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Ρουσόπουλο προσωπικώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα