Μητσοτάκης: Επίδειξη θράσους και αλαζονείας!

Εμφανίστηκε στην ΠτΔ ως ο μοναδικός μαχητής κόντρα στο «βαθύ κράτος»

Υπερόπτης, αλαζόνας και κατά φαντασίαν σωτήρας της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατεί να αποβάλει αυτά τα χαρακτηριστικά του – έστω και σε τούτες τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μετά τους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών. Την ώρα που οι οικογένειες κηδεύουν τα παιδιά τους, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως ένας μοναχικός μαχητής κόντρα στο «βαθύ, σκοτεινό και αναχρονιστικό κράτος», του οποίου όμως -να του θυμίσουμε- είναι πρωθυπουργός εδώ και τέσσερα χρόνια και μόλις τώρα, πάνω σε 57 νεκρά σώματα, ανακαλύπτει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να το εκσυγχρονίσει και να το βγάλει στο φως, ενώ την ίδια στιγμή ο θρασύς και αμετανόητος ζητάει να του εμπιστευτεί ο λαός ακόμα μία τετραετία για να πετύχει τον στόχο του!

Ο πρωθυπουργός του «ανθρώπινου λάθους», της αρχικής υποκριτικής συγγνώμης και του «όλοι φταίμε» κατά τη διάρκεια τους διαλόγου που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ουσιαστικά ότι πλέον είναι μόνος του στη μάχη για αξιοκρατία και διαφάνεια. «Ξέρω ότι αυτή η μάχη έχει και νίκες και πολύ σκληρές στιγμές, όπως αυτή, και γι’ αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Ομως, δεν είναι πια μοναχική μάχη αυτή, είναι μια μάχη που πιστεύω κινητοποιεί πολλές υγιείς δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία και εντός του κρατικού μηχανισμού, που ζητούν ένα καλύτερο κράτος, με περισσότερη τεχνογνωσία, με περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερη αξιολόγηση, και για όλα αυτά θα συνεχίσω προσωπικά να αγωνίζομαι» δήλωσε.

Μάχη διαρκείας

Συνεχίζοντας την τακτική της διάχυσης των ευθυνών, ο πρωθυπουργός ανέφερε, ακόμα, ότι «αυτό το συμβάν κατέδειξε και τις μεγάλες προκλήσεις που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε στον πραγματικό εκσυγχρονισμό του κράτους, είναι μια μάχη διαρκείας.

Κατεστημένες αντιλήψεις με νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε ως χώρα αρκετές από αυτές τις μάχες να τις κερδίζουμε και δεν γίνεται ταυτόχρονα σε μια χώρα να υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, όπως το 112, που μπορεί να ειδοποιεί τον οποιονδήποτε Ελληνα σε κάθε γωνιά της χώρας για μια επερχόμενη φυσική καταστροφή, και από την άλλη να μην μπορούν κάποιοι σταθμάρχες να συνεννοηθούν.

Αρα, αυτή η σύγκρουση, με αυτό που θα μπορούσε να αποκαλέσει κάποιος βαθύ αναχρονιστικό κράτος, αποκτά χαρακτηριστικά κατεπείγοντος. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού διαπίστωσε ως… σχολιαστής της επικαιρότητας ότι η κοινωνία χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς, τόνισε πως πρέπει «να υπάρξει άμεση λογοδοσία προς κάθε κατεύθυνση, να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί μια τραγωδία, να διώξουμε παθογένειες και να αφήσουμε πίσω μια Ελλάδα που μας εκθέτει, είναι χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν άδικα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα