Μητσοτάκης: Σε πανικό μετά την τραγωδία!

Εκτός τόπου και χρόνου, συνεχίζει να… αντιπολιτεύεται τον εαυτό του με αστεία επιχειρήματα περί αναχρονιστικού κράτους που αντιστέκεται στις αλλαγές

Σε αδιέξοδο και πανικό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζει να… αντιπολιτεύεται τον εαυτό του με αστεία επιχειρήματα περί αναχρονιστικού κράτους που αντιστέκεται στις αλλαγές!

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτός τόπου και χρόνου, μιλάει τις τελευταίες ημέρες σαν να είναι στην αντιπολίτευση, ξεχνώντας ότι κυβερνάει τη χώρα εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ξαφνικά θυμήθηκε «το βαθύ και αναχρονιστικό κράτος, τις νησίδες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό», έναν εκσυγχρονισμό τον οποίο όμως ξέχασε στην αντιπολιτευτική περίοδο του 2019, και δεν έκανε ποτέ πράξη ως πρωθυπουργός.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε μια κρίση αλαζονείας, αμετροέπειας και έλλειψης επίγνωσης της πραγματικότητας, έφτασε στο σημείο χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train με αντικείμενο την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, να τονίσει: «Ο αντίπαλός μας και εδώ είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα και αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου».

Παθογένειες

Οπως είπε: «Είναι μία αναγνώριση διαχρονικών παθογενειών που οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα, είναι όμως και η άρνηση της συνθηκολόγησης με τις αιτίες που το προκάλεσαν. Και με αυτές τις αιτίες έχουμε κηρύξει όλοι πόλεμο και τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον κερδίσουμε» είπε.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της σύμβασης σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, η ενδελεχής επιθεώρηση των υποδομών και η ενίσχυση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ με προσωπικό. Επ’ αυτών έκανε ανακοινώσεις χθες το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Προτεραιότητες

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η πρώτη προτεραιότητα είναι ένα ασφαλές σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας των σιδηροδρόμων μας» και «η δεύτερη καθοριστική προτεραιότητα, που αφορά πρωτίστως την ΕΡΓΟΣΕ αλλά και τον ΟΣΕ με τον οποίο πρέπει να συνεργαστούμε, αλλά και την Hellenic Train, είναι η επιτάχυνση πια της ολοκληρωμένης εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στον κεντρικό άξονα της χώρας».

«Πιστεύω ότι είναι και δικό σας χρέος να ανυψώσετε το ηθικό των εργαζομένων και πιστεύω ότι και αυτοί οφείλουν να γίνουν η όψη του νέου, ανανεωμένου προσώπου των τρένων μας» είπε ο πρωθυπουργός και εμφανιζόμενος ως… υπερκομματικός τόνισε: «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Ο αντίπαλός μας και εδώ είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, το οποίο δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και τον δικό μας κακό εαυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αλλά θα έρθει και η τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ έθεσε ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδίου για τους σιδηροδρόμους το 2030. «Θα εξασφαλίσουμε τους πόρους εκείνους ώστε ο ΟΣΕ να έχει μια σταθερή χρηματοδότηση προκειμένου να μπορεί να συντηρεί τις γραμμές του» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα