Παραμένει στο κελί η Καϊλή!

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε ακόμη μια φορά την προσφυγή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κατά της προφυλάκισής της για το Κατάρ-gate

Στη φυλακή θα παραμείνουν η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του Κατάρ-gate. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε εκ νέου την Τετάρτη την προσφυγή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κατά της απόφασης προφυλάκισής της, στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο Κατάρ-gate. Την ίδια απόφαση υιοθέτησε και για τον Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η πλευρά της Εύας Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του δικαστηρίου, σε αντίθεση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος προσκόμισε τέσσερα νέα. Η απόφαση, όμως, του δικαστηρίου ήταν κοινή και στις δύο περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου και έκτοτε βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Στις 3 Μαρτίου το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησης τόσο της Καϊλή όσο και του Ταραμπέλα, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου. Αμφότεροι είχαν προσφύγει κατά της απόφασης αυτής. Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καιλή έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση άρσης της ασυλίας της.

Όπως είχε αναφέρει ο δικηγόρος της Σπύρος Παππάς, κατέθεσε προσφυγή στο γενικό δικαστήριο της Ε.Ε. κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να ζητήσει την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ισχυριζόμενος ότι ήταν παράνομη γιατί δεν πληρούνταν καμία από τις προϋποθέσεις για μια τέτοια κίνηση.

Δεν πληρείται

Το περιεχόμενο της προσφυγής δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το EURACTIV, η προσφυγή υποδηλώνει ότι η πρώτη προϋπόθεση για την άρση της ασυλίας ενός νομοθέτη της Ε.Ε. δεν πληρείται (δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω για τη διάπραξη αδικήματος).

Σε επαφή με το EURACTIV, ο δικηγόρος Σπύρος Παππάς επιβεβαίωσε ότι άσκησε έφεση, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει το περιεχόμενό της μέχρι την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα