Επιμένουν στα ψέματα για τη (δήθεν) τηλεδιοίκηση

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το τοπικό σύστημα της Λάρισας

Επιτελικοί στο ψεύδος και στην παραποίηση της πραγματικότητας αποδεικνύονται τα κυβερνητικά στελέχη που απαρτίζουν την… πολιτική αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά τις απανωτές διαψεύσεις από συνδικαλιστές, μαρτυρίες ειδικών και έγγραφα, τα κυβερνητικά στελέχη, με μπροστάρη τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επιμένουν να υποστηρίζουν πως η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά, προκαλώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιμονή μάλιστα των κυβερνητικών στελεχών να ξαναγράψουν την ιστορία της τραγωδίας των Τεμπών είναι τέτοια, που τους εκθέτει δημόσια και, μάλιστα, με… κρότο. Μια τέτοια ταπεινωτική εμπειρία είχε το βράδυ της Δευτέρας και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είδε δύο εργαζομένους να τον «αδειάζουν» on air και να ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια πως το σύστημα που παρουσίαζε ως τηλεδιοίκηση δεν είναι τίποτα άλλο από έναν τοπικό χειρισμό. Αυτή η πρωτοφανής διάψευση, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, δεν απέτρεψε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από το να επιμείνει και χθες στην κυβερνητική γραμμή της ύπαρξης τηλεδιοίκησης.

«Υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Ο σταθμάρχης μπορούσε να κάνει χάραξη της γραμμής και να παρακολουθεί το τρένο για 7,5 χιλιόμετρα» είπε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε πως το «ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο».

Έντονη αντίδραση

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιμονή της κυβέρνησης στο αφήγημα της ύπαρξης τηλεδιοίκησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλλει τη μνήμη 57 ανθρώπων, που χάθηκαν τόσο άδικα;» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας πως «χρειαζόταν η αυτοψία του κ. Τσίπρα για να παραδεχθούν πως λένε ψέματα εδώ και 20 μέρες».

Την ίδια ώρα, και ενώ η πολιτική σύγκρουση είχε φουντώσει, ο συνταξιούχος σταθμάρχης του ΟΣΕ Γιάννης Κολλάτος, που ξενάγησε τη Δευτέρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα στο υπό διάλυση κτίριο της τηλεδιοίκησης, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία-ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως η τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας λειτουργούσε κανονικά μέχρι ο χώρος, το 2019, να πιάσει φωτιά.

Σύμφωνα με τον κύριο Κολλάτο, η τηλεδιοίκηση κάλυπτε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο από το Πλατύ μέχρι τον Δομοκό, σε απόσταση περίπου 170-175 χλμ., κι αν ήταν σε λειτουργία, δεν θα συνέβαινε ποτέ -υπό οποιεσδήποτε συνθήκες- το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Αν έμπαιναν είτε από λάθος είτε ακόμα κι από δόλο δύο τρένα στην ίδια γραμμή,
το σύστημα θα σταματούσε αυτόματα τα τρένα σε απόσταση 2 χλμ. το ένα από το άλλο» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα