Πυρά κατά Μητσοτάκη για Τέμπη και εκλογές

Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για τις ευθύνες που δεν αναλαμβάνει, αλλά και για τις κάλπες που ανακοίνωσε μέσω μιας… συνέντευξης

Ενας πρωθυπουργός που θεωρεί τον εαυτό του… αλάθητο και μεγαλοπρεπή, χωρίς να αναλαμβάνει με καθαρό τρόπο τις ευθύνες του ούτε για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά ψάχνει τρόπο να τις διαμοιράσει σε όλους τους άλλους, δεν θα μπορούσε να σεβαστεί και τις θεσμικές διαδικασίες, καθώς έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει μέσα από μια τηλεοπτική συνέντευξη τον… μήνα που θα γίνουν εκλογές, σαν να είναι μια παράπλευρη διαδικασία. Κι αυτό παρότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας τού ζητάει επίμονα να σταματήσει να παίζει την κολοκυθιά και να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία με θεσμικό και υπεύθυνο τρόπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη (σ.σ.: ειρήσθω εν παρόδω είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος να παίρνει συνέντευξη από πρωθυπουργό που ήταν και πολιτικός του αντίπαλος – θεωρητικά τουλάχιστον) ότι οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, ενώ όσα είπε προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης «σε ένα κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας, εμφανίστηκε αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία».

«Με ψέματα, στρεψοδικία και υπεκφυγές πούλησε το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την Hellenic Train, όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής, ήταν αυτός που τους χάρισε 600.000.000 λες και ήταν του ίδιου και του πρωθυπουργού του και όχι του ελληνικού λαού» είπε και πρόσθεσε: «Ανακοίνωσε, μέσα από το σόου που έστησε, εκλογές τον Μάιο, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως ο πρωθυπουργός «εμφανίστηκε και πάλι ως ξένος, μιλούσε υπέρ του εαυτού του, εντάσσοντας την τραγωδία στον προσωπικό εκλογικό του σχεδιασμό, ένας πρωθυπουργός που ακόμη και τώρα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνουν οι εκλογές, δείχνοντας έτσι πάλι τη βαθιά αντιθεσμική του στάση».

Αντιπαράθεση

Ωστόσο η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη προκάλεσε κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Μάντζος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά». Οπως είπε, «το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε». Η Ν.Δ. απαντώντας είπε ότι ο πρωθυπουργός προσκάλεσε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οκτώ μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης και επιτάχυνσης της ίδιας ακριβώς πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα».

Από τη μεριά του το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει την πρώτη του ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών (ήδη μέγα φάουλ το ότι θεωρεί αυτή την επιλογή θέμα διακριτικής του ευχέρειας) από τη ζεστή τηλεοπτική αγκαλιά που παρουσίασε ως συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μια συνέντευξη όπου πραγματικά ο πρωθυπουργός αναδείχθηκε “πρωταγωνιστής” στην υποκρισία, για να τιμήσει και τον υπάλληλο του ολιγαρχικού μέσου που έσπευσε να τον ξεπλύνει για το έγκλημα στα Τέμπη».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ακόμα και ο Ερντογάν ο φασίστας έχει ανακοινώσει την ημερομηνία! Ο πρωθυπουργός παίζει με τους θεσμούς, παίζει με τη δημοκρατία!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα