Ερωτήματα για την ξαφνική «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν

Στις 14 Ιανουαρίου ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Αυτή τη στιγμή το βεληνεκές του πυραύλου μας είναι 565 χιλιόμετρα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, θα το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Mπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα και θα έρθουμε».

Πριν από δύο μέρες ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Τσαβούσογλου στον Δένδια για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το μόνο που έχει αλλάξει είναι η αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός προς την Τουρκία εξαιτίας του φονικού σεισμού και της τραγωδίας των Τεμπών. Η πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας δεν άλλαξε, γιατί δεν έχουν φύγει από τον δημόσιο λόγο των Τούρκων ούτε η Γαλάζια Πατρίδα ούτε το αίτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

Η ρητορική των αξιωματούχων της Αγκυρας και του Ερντογάν ναι, άλλαξε, και το θέμα είναι γιατί άλλαξε. Ο Τούρκος πρόεδρος εκτίμησε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στον λαό του ή υπάρχουν δεσμεύσεις κάτω από το τραπέζι μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Αυτή η οβιδιακή μεταμόρφωση του Ερντογάν είναι γιατί μας αγάπησε ξαφνικά ή το γεγονός ότι γράφει «είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο» σημαίνει ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα διεκδικεί, όπως η συνεκμετάλλευση της ανατολικής Μεσογείου;

Η αποκάλυψη της «Εστίας» με τον τέως Πρόεδρο της Κύπρου να κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για τη διακοπή των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, αφήνει μεγάλη ελευθερία στη σκέψη μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα