Γιαλαντζί τρομοκράτες διψούσαν για χρήμα!

Φραγκοφονιάδες και χωρίς ιδεολογία οι Πακιστανοί που στρατολογήθηκαν για να χτυπήσουν το εβραϊκό εστιατόριο

Μπιν Λάντεν από τα… πανέρια φαίνεται να είναι οι δύο Πακιστανοί που στρατολογήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου με βάση το Ιράν για να προκαλέσουν εκατόμβη νεκρών στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Και αυτό γιατί οι συλληφθέντες δεν είχαν ούτε ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά ούτε όπλα για να προκαλέσουν το τρομοκρατικό χτύπημα. Το μόνο όπλο της υπόθεσης είναι μια… κυνηγετική καραμπίνα του αφεντικού του ενός από αυτούς, με την οποία φωτογραφήθηκε έπειτα από κυνήγι για… πουλιά και την ανέβασε στα social media.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «δημοκρατίας», από το παζλ της υπόθεσης λείπουν αρκετά κομμάτια έτσι ώστε να είναι σε τέτοιο βαθμό ολοκληρωμένο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δύο Πακιστανοί θα έβρισκαν τον… δρόμο για του Ψυρρή προκειμένου να φέρουν εις πέραν το σχέδιο του καθοδηγητή τους!

Αλλωστε, όπως φαίνεται, το κίνητρό τους ήταν το χρήμα και το πώς θα καταφέρουν να γεμίσουν τις τσέπες τους για να ξεφύγουν (αν το πετύχαιναν) από τη φτώχεια και τα χωράφια! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους χάρη στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, καθώς η Μοσάντ είχε κατονομάσει από το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 132 ύποπτους οι οποίοι έπρεπε να παρακολουθούνται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 27χρονος Χαϊντέρ, ο οποίος συνομιλούσε επί μήνες με συμπατριώτη του στο Ιράν που ανήκει στους «πυρήνες» της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Πολύμηνες έρευνες

Επειτα από πολύμηνες έρευνες, οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 27χρονου στη Ζάκυνθο και του 29χρονου από τη Σπάρτη, παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες τους.

Οπως διαπίστωσαν, οι δύο Πακιστανοί δεν ήταν φανατικοί ισλαμιστές, απλά «διψούσαν» για χρήμα, καθώς δεν άντεχαν τις κοπιαστικές εργασίες στα χωράφια. Δεν ήξεραν προσωπικά τον συμπατριώτη τους με τον οποίο μιλούσαν στο Ιράν, αλλά πείστηκαν να τους κάνει κατήχηση όντας Σιίτες ισλαμιστές και να τους εντάξει στην ομάδα του. Από την μια οι δυο Πακιστανοί ζητούσαν χρήματα για να αιματοκυλήσουν εβραϊκό στόχο στην Αθήνα και από την άλλη ο καθοδηγητής στο πώς θα βρουν τα κατάλληλα όπλα. Ακόμη και όταν υπήρχε δυσκολία στην εξεύρεση των όπλων, χρήματα για την αγορά όπλων δεν είχαν αποσταλεί παρά μερικά ψίχουλα της τάξεως των 30, 50 και 70 ευρώ μέσω εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και μεταφοράς συναλλάγματος.

Η ίδια πηγή αναφέρει στη «δημοκρατία» πως ο καθοδηγητής στο Ιράν μετά το αποτυχημένο σχέδιο εξεύρεσης όπλων προχώρησε σε οδηγίες (κάτι που είναι εύκολο να βρει κανείς στο ίντερνετ και όχι απαραίτητα στο «σκοτεινό διαδίκτυο») για την κατασκευή βομβών με εύφλεκτα υλικά και χημικά λιπάσματα. Ακόμη και στις «εκκλήσεις» των Χαϊντέρ από τη Ζάκυνθο και Χουσεΐν από τη Λακωνία για αποστολή χρημάτων για όπλα, ο καθοδηγητής εξακολουθούσε να μην έστελνε το ποσό που απαιτούνταν και από τις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει τους παρότυρυνε να ανατινάξουν το εβραϊκό εστιατόριο με υγραέριο…

Αδαείς!

Η τρομοκρατική επίθεση φαίνεται πως «λίμναζε» τους τελευταίους μήνες, καθώς και οι δύο δεν ήταν και ιδιαίτερα ζεστοί στην ιδέα του καθοδηγητή να γίνουν και μάρτυρες του ισλάμ!

Στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους δεν χρησιμοποιούσαν πρόγραμμα για να «σβήνει» η IP τους στο διαδίκτυο. Απόδειξη ότι ήταν αδαείς! Για τον λόγο αυτό ήταν εύκολη η παρακολούθησή τους.

Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι στις απολογίες τους στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται την εμπλοκή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα και παραδέχονται μόνο πως ήθελαν να κερδίσουν χρήματα από τον συμπατριώτη τους στο Ιράν και στη συνέχεια θα εξαφανίζονταν!

Παρά τις όποιες διαψεύσεις από τις ελληνικές Αρχές ακόμη και διά στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δηλώνει χθες πως δεν φαίνεται να υπάρχει συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο, οι πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν πως υπάρχει και εμπλοκή Ελληνα.


Χαϊντέρ: «Θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο από κάθε τραυματία…»

Δεκάδες θύματα ήθελε να προκαλέσει ο 27χρονος Πακιστανός Χαϊντέρ προκειμένου να λάβει περισσότερα χρήματα, καθώς ο Ιρανός «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης του είχε υποσχεθεί 16.000 ευρώ ανά Ισραηλινό που θα σκοτωνόταν στην επίθεση στο εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Είναι χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από τις επικοινωνίες που είχε με τον 27χρονο Χαϊντέρ που συνελήφθη στη Ζάκυνθο, βασικός του συνομιλητής για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα.

-ΧΑΪΝΤΕΡ: «Εχω έναν φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα και πιστόλια».

-ΙΡΑΝΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: «Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς».

-ΧΑΪΝΤΕΡ: «Φοβάμαι γιατί μπορεί να με “βγάλουν” και πώς θα τα μεταφέρω;»

-ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: «Πάρε 2-3, τότε, και να μπείτε στην κουζίνα, να ανοίξετε τις φιάλες και να βάλετε φωτιά. Στείλε έναν πρώτα να κάνει κατόπτευση, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και να μου τις στείλεις. Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία».

-ΧΑΪΝΤΕΡ: «Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα».

-ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: «Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;»

-ΧΑΪΝΤΕΡ: «Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

-ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: «Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα