Δολοφονίες… σικέ σχεδίαζαν οι τρομοκράτες!

Οι προφυλακισμένοι Πακιστανοί είχαν σκοπό να σκηνοθετήσουν χτυπήματα για να αποσπάσουν χρήματα από την ιρακινή οργάνωση

Δολοφονίες «μαϊμού» σχεδίαζαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες από τα… πανέρια, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δίκτυο της ιρανικής τρομοκρατίας, που τους υποσχόταν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Μοναδικός στόχος των δύο Πακιστανών που προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση ήταν το οικονομικό όφελος και μάλιστα με σουρεαλιστικό τρόπο.

Βέβαια, ο βασικός συνομιλητής του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν με το μικρό όνομα «Shani», ο 27χρονος Syed Irtaza Haider, στην απολογία του υποστήριξε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και να του ρίξει «στάχτη στα μάτια», γιατί φοβόταν ότι θα κάνει κακό σε συγγενείς του στο Πακιστάν.

Ομως, συνομιλώντας με άλλους ομοεθνείς του, ο Χαϊντέρ φέρεται ότι επιδιώκει την επαφή με τον 30χρονο με σκοπό το οικονομικό όφελος, καθώς θέλει να σκηνοθετήσει αιματοκύλισμα.

Το τραγελαφικό είναι πως εμφανίζεται να λέει ότι θα σφάξει μια κατσίκα και θα στείλει φωτογραφίες στον 30χρονο με τα αίματα του ζώου πάνω σε κάποια υποτιθέμενα θύματα «κομπάρσους». Μια σκηνοθετημένη «μαϊμού» δολοφονία που φαίνεται πως την κατάλαβε ο Σάνι.

Σε συνομιλία που είχε με τον Χαϊντέρ στις 8 Ιανουαρίου 2023, ο Σάνι αμφιβάλλει για τη διάπραξη της δολοφονίας που φέρεται ότι διέπραξε ο 27χρονος. Για τον λόγο αυτό τού ζητά περισσότερες αποδείξεις.

«Σκοτώσατε έναν άνθρωπο, δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ, να βρεις τα νέα ή τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα» γράφει σε γραπτό μήνυμα ο Σάνι.

«Ημουν εκεί, ήταν τρία άτομα και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι άλλοι επίτηδες βρίσκουν λάθη» του απαντά ο Χαϊντέρ.

Καθαρή εικόνα των πληγών

Ο 27χρονος του υπόσχεται ότι από κάθε τραυματία και νεκρό θα του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο, ενώ από την πλευρά του ο 30χρονος ζητά να έχει καθαρή εικόνα των πληγών και των τραυμάτων από τα θύματα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υποτιθέμενη δολοφονία ήταν όντως ψεύτικη. Ο Χαϊντέρ είχε σφάξει μία… αθώα κατσίκα. Αίμα από το ζώο έριξε πάνω σε κάποιον «κομπάρσο», που κειτόταν στο έδαφος και έστειλε τη φωτογραφία στον Σάνι, ως απόδειξη της δολοφονίας. Στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως σκληρός κακοποιός, επιστράτευσε και έναν Αλβανό εκτελεστή, ενώ απευθύνθηκε και σε τουλάχιστον 15 συμπατριώτες του Πακιστανούς.

Σε τρεις από αυτούς μίλησε ανοιχτά για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκού στόχου, αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Ο Αλβανός φέρεται ότι δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε δολοφονίες, λέγοντας ότι «αυτή είναι η δουλειά μου».

Ομως όταν ο Χαϊντέρ τού περιέγραψε την εκατόμβη νεκρών που σχεδίαζε στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή, ο Αλβανός «εκτελεστής» αρνήθηκε να εμπλακεί σε ένα σχέδιο επίθεσης όμοιο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015.

Στις περισσότερες από τις 1.000 επικοινωνίες τους προκύπτει ότι ο 27χρονος συνέχιζε να μιλά με τον καθοδηγητή σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση ακόμη και δύο μέρες πριν από την προσαγωγή του. Το πάθος του για τα χρήματα, που θα έφταναν τα 16.000 ευρώ ανά νεκρό, τον είχε τυφλώσει…


Από το κόσκινο των Αρχών οι συνομιλίες και κινήσεις των δύο Πακιστανών

Στο «μικροσκόπιο» των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι οι συνομιλίες και κινήσεις των δύο Πακιστανών τρομοκρατών που έχουν ήδη προφυλακιστεί, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη και άλλων συνεργών τους.

Στις έρευνες των εργαστηρίων της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τόσο τα κινητά όσο και οι υπολογιστές του 27χρονου Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν, καθώς σχεδίαζαν να χτυπήσουν στη Ζάκυνθο κατά τις ημέρες των γιορτών ή στην τουριστική περίοδο.

Το κουβάρι των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ένα e-mail που έφτασε στους αρμοδίους ανέφερε ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με εκρηκτικά στην Αθήνα. Από τις συνομιλίες του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν «Σάνι» και του 27χρονου Πακιστανού προκύπτει ότι σχεδίαζαν αιματοκύλισμα, αναφέροντας ξεκάθαρα πως «όσο αυξάνονται τα νούμερα των θυμάτων τόσο θα αυξάνονται τα λεφτά». Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης στο Ιράν είχε αναφέρει σε συνομιλία του με τον βασικό συνεργό του στην Ελλάδα ότι με 5-6 θύματα τα χρήματα θα φτάσουν στις 20.000.000 ρουπίες (πακιστανικό νόμισμα).

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ανακτηθεί και μεταφραστεί μόνο ένα μέρος των 1.000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος Χαϊντέρ με τον καθοδηγητή του στο Ιράν. Ενδεικτικά, στις 29 Ιανουαρίου 2023 και στις 12 Φεβρουαρίου 2023 καταγράφονται συνομιλίες τους στις οποίες μιλούν για έναν Ελληνα επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, που είχαν βάλει στο στόχαστρο ο 27χρονος Χαϊντέρ και ο 30χρονος καθοδηγητής του από το Ιράν «Σάνι».

Ο 27χρονος στέλνει φωτογραφία που απεικονίζει τον επιχειρηματία με τον ίδιο. Ο «Σάνι» ζητά και άλλες πληροφορίες. Ο Χαϊντέρ ανταποκρίνεται και του απαντά: «Να με βοηθήσεις έστω και λίγο, γιατί δεν μπορώ να κάνω πίσω, σου λέω. Να βρεις άλλη λύση, εκτός από το να εκβιάζεις και να εκφοβίζεις άλλους». «Θα μπορούσαμε να πάμε σ’ ένα νησί, να βρούμε 2-3 που είναι μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο και μαζί μ’ έναν φίλο μου να τους “καθαρίσουμε”» λέει ο 27χρονος Χαϊντέρ στον 30χρονο καθοδηγητή, επιχειρώντας να του δώσει ιδέες για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Αν είχα και μια βόμβα, θα την έβαζα σε πολυσύχναστο σημείο, να σηκωθούν 40-50 νεκροί. Από τον κάθε νεκρό και τραυματία θα σου έστελνα φωτογραφίες και βίντεο» συμπληρώνει.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα