Υπόγειες διαδρομές και σχεδιασμοί για το «κόμμα Κασιδιάρη»

Τα σενάρια για συμμετοχή πρώην αντιεισαγγελέα του Άρειου πάγου και ο ολιγάρχης

Εντονες παρασκηνιακές κινήσεις στη βάση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου σχετικά με το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη», τη συμμετοχή του στις εκλογές και τις υπόγειες διαδρομές του με τη Ν.Δ εξυφαίνονται το τελευταίο διάστημα μετά την αποκάλυψη, η οποία δεν έχει διαψευστεί, ότι επικεφαλής του αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Δικαιοσύνη, ενώ ο αδερφός του δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της ΕΠΑΕ, με τη στήριξη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λοιπόν, εντείνονται οι φήμες για τη στήριξη του «κόμματος Κασιδιάρη» από τον ίδιο επιχειρηματία, που -ως γνωστόν- έχει ισχυρά ερείσματα και επιρροή στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Εξάλλου, είναι γνωστό πως όσο η Χρυσή Αυγή ήταν στο Κοινοβούλιο διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη, ο οποίος, επίσης, στήριξε και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και είναι τέτοιες οι υπόγειες διαδρομές με το Μέγαρο Μαξίμου, που αρχίζουν να διατυπώνονται ερωτήματα αν πράγματι η κυβέρνηση θέλει εντέλει τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις εκλογές ή αν επικρατούν δεύτερες σκέψεις όσο η αυτοδυναμία της Ν.Δ. καθίσταται ανέφικτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, όπως ανέφερε η «Εστία της Κυριακής», έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στον Γιώργο Γεραπετρίτη, καταλογίζοντάς του «απραξία» σε βαθμό «δόλου», καθώς επιμένει να αφήνει ορθάνοιχτη μία κερκόπορτα για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με τους υπόγειους σχεδιασμούς, μετά την απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα εκ των δεξιών του κόμματα η ενίσχυση του κόμματος Κασιδιάρη μπορεί να λειτουργήσει ως δίχτυ, προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές του Μητσοτάκη και έπειτα να τους επαναφέρει στο «μαντρί» μέσω κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Ο ίδιος ο πρώην αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με δήλωσή του προς το newsbreak.gr, που ανέδειξε το θέμα, αρνήθηκε ότι έχει σχέσεις με «ολιγάρχες» και με «οικογένειες επαγγελματιών της πολιτικής», δεν διέψευσε όμως ότι προαλείφεται για επικεφαλής του «κόμματος Κασιδιάρη». Αναφέρει συγκεκριμένα: «Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν σχέσεις μου με εκπροσώπους της οικονομικής ζωής και οικογένειες επαγγελματιών της πολιτικής ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και στερούνται κάθε σοβαρότητας και αληθείας. Η δημοσιογραφική δεοντολογία θα απαιτούσε τουλάχιστον να ερωτηθώ. Αλλά ούτε αυτό το ελάχιστον δεν συνέβη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα