Άδωνις Γεωργιάδης: Ο εθνικός παραμυθάς και υβριστής του Μητσοτάκη

Γιόρτασε την Πρωταπριλιά με νέα ψέματα. Εφτασε να… διαψεύσει ακόμα και τον εαυτό του, αρνούμενος ότι αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «ανεπρόκοπο γόνο»

Η ευκολία με την οποία λέει δημοσίως ψέματα τρομάζει. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έφτασε να διαψεύδει ακόμα και τον… εαυτό του. Αρνείται ότι στο παρελθόν υπήρξε υβριστής του Μητσοτάκη, της φαμίλιας του και της Ν.Δ., ενώ τα βίντεο με όσα έσερνε στον σημερινό πρωθυπουργό υπάρχουν στο ίντερνετ και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Χθες, μία ημέρα μετά την Πρωταπριλιά, ο Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στον Σκάι. Στην «μπηχτή» συνομιλητή, ότι ο υπουργός έλεγε για τον Μητσοτάκη πως «είναι ανεπρόκοπος γόνος», ο Αδωνις δήλωσε με απαξίωση: «Δεν έχω πει ποτέ ότι είναι ανεπρόκοπος γόνος για τον κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι παραμύθια».

Φυσικά και ο Γεωργιάδης θυμόταν πολύ καλά τι είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής για τον σημερινό πρωθυπουργό. Πολύ απλά, είπε ψέματα. Με τόσο φυσικό τρόπο σαν να πιστεύει πια και ο ίδιος ότι λέει αλήθεια. Πολύ επικίνδυνες καταστάσεις…

Και να ήθελε να έχει ξεχάσει τι έλεγε παλαιότερα ο Γεωργιάδης, κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στο YouTube για να του υπενθυμίζουν τις παλαιότερες δηλώσεις από το 2011 και πίσω, όταν ακόμα ήταν στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Και δεν είχε δηλώσει μόνο αυτά για τον Μητσοτάκη… Στο διαδίκτυο εντοπίζονται εύκολα τα βίντεο στα οποία ο Γεωργιάδης έλεγε για τον Μητσοτάκη, την οικογένειά του και τη Ν.Δ.:

• «Η ντροπή της Δεξιάς είναι η Ν.Δ.»

• Από το βήμα της Βουλής: «Αν είσαι βαθύπλουτος γόνος, μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάστηκαν να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους».

• Ειρωνικά και με αναφορά στο σκάνδαλο Siemens: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός άντρας, είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί μια οικογένεια που τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε εμπλοκή της σε οποιαδήποτε σχέση με εταιρία ιδιωτική ή άλλη, πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, με την περιουσία τους να καταστρέφεται από την εμπλοκή τους στην πολιτική». Στο τέλος έσκασε στα γέλια: «Τα λέω προσπαθώντας να είμαι σοβαρός, αλλά δεν μπορώ».

• «Οποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. νομιμοποιεί την κλοπή του δημόσιου χρήματος. Τα κόμματα αυτά τα δυο είναι και κλέφτες και ψεύτες».

• «Το σύνθημα της Ν.Δ. ήταν “σεμνά και ταπεινά”. Τώρα άλλαξε και είναι “σεμνά και μετρητά”».

• «Οχι λύσεις λαϊκίστικες, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές».

Το υπουργείο Ανάπτυξης, ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργεία της χώρας, έχει καταντήσει για γέλια χάρη στον Γεωργιάδη. Οσο καταφέρνει να ανεβαίνει σε ακόμα μεγαλύτερα πόστα τόσο νιώθει ότι δικαιούται να προσβάλλει ανελέητα τη νοημοσύνη του κόσμου. Με κραυγαλέα και ξεδιάντροπα ψέματα άμεσα διαψεύσιμα, με ασύντακτες τσιρίδες, φτηνιάρικη ρητορική, υποβάθμιση του πολιτικού λόγου, μαγειρεμένα στοιχεία χωρίς αξιοπιστία και με καλάθια που εμπαίζουν τους πολίτες.

Αποτελεί πραγματική δοκιμασία το να ακούς τον Αδωνι, αν διαθέτεις μέση αντίληψη και μνήμη που λειτουργεί. Ο,τι κι αν πει σήμερα, μέχρι αύριο θα έχει αλλάξει. Ο,τι και να θυμόμαστε, δεν έγινε ποτέ έτσι. Ο,τι αριθμούς ή στοιχεία και να επικαλεστεί δεν θα στέκουν αν τα ψάξεις.

Αυτός ο τρόπος χαρακτηρίζει όλη την αφρόκρεμα των παραμυθιών που έχει κατά καιρούς εκτοξεύσει, σε μια πολιτική καριέρα μακριά από κάθε αλήθεια και ιδεολογική συνέπεια. Κάποιοι ψάχνουν να βρουν την ιδεολογία του Αδωνη για να ζυγίσουν αν και πότε την προδίδει. Στην πράξη, δεν υπάρχει τίποτα να βρουν. Ιδεολογία είναι ο εαυτός του. Απ’ όσες πολιτικές παρέες κι αν πέρασε ο Αδωνις παρέμεινε πιστός μόνο στον… Γεωργιάδη.

«Μακάρι να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης όλη την Ευρώπη» αποφάνθηκε πριν από έναν μήνα στη Βουλή ο ίδιος άνθρωπος που πριν από μερικά χρόνια κορόιδευε τον τωρινό πρωθυπουργό ως τεμπέλη και διεφθαρμένο γόνο.

Τι κι αν έσερνε στη φαμίλια του πρωθυπουργού σαρκαστικά υπονοούμενα για εμπλοκή της οικογένειας Μητσοτάκη στην υπόθεση Siemens; Σήμερα ο Μητσοτάκης δέχεται να γίνει το πολιτικό όχημα του Γεωργιάδη, ώστε αυτός να ανέλθει σε ακόμα μεγαλύτερες βαθμίδες εξουσίας. Αν και, όπως δήλωσε χθες ο Αδωνις, δεν σκέφτεται καν να διεκδικήσει κι αυτός την προεδρία της Ν.Δ. Οπως κάποτε έλεγε ότι δεν θα πάει ποτέ στη Ν.Δ…

Το γελοίο δεν είναι το πόσο τερατώδη είναι τα ψέματα του Γεωργιάδη. Το εξοργιστικό είναι το πόσο ανερυθρίαστα αδιαφορεί για την αλήθεια. Δεν τον ενδιαφέρουν η πραγματικότητα, ούτε ο διασυρμός του κάθε φορά που διαψεύδεται.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να χειραγωγεί τα πάντα για να ταιριάξουν με τον σκοπό του και να κρύψει ό,τι δεν εξυπηρετεί το εκάστοτε παραμύθι του. Τα προσωπικά του κυβικά δεν του επιτρέπουν την αυτοπεποίθηση και τη λεβεντιά να πει την αλήθεια. Αυτό που κάνει με τον γνωστό φαφλατάδικο τρόπο του είναι να συσκοτίζει.

Στην πραγματικότητα, με την ακατάσχετη, αεριτζίδικη και γεμάτη «τρύπες» σε ειρμό φλυαρία του, ο υπουργός υπονομεύει την πολιτική κουλτούρα μιας δημοκρατίας που εξαρτάται από τη διάκριση ανάμεσα στο τι είναι αληθινό και το τι είναι ψευδές. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Αδωνι… Αν η μέθοδος «γλείφω εκεί όπου έφτυνα» και «είπα – ξείπα» τον πάει ψηλά, λίγος εξευτελισμός μοιάζει πολύ μικρό τίμημα. Ετσι κι αλλιώς, μετά τις πρώτες φορές, την ντροπή δεν τη νιώθεις πια.


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπουργός Ανάπτυξης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Το 1993 έγινε επικεφαλής του (οικογενειακού) εκδοτικού οίκου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΛΑΟΣ το 2007 και το 2012 προσχώρησε στη Ν.Δ. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα