Εμφύλιος πίσω από τα σίδερα: Μιχαλολιάκος «καρφώνει» Κασιδιάρη!

Η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος Κασιδιάρη από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κανελλόπουλο προκαλεί τριγμούς. Οι σχέσεις με Ντόρα και Μαρινάκη

Έντονους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό κυρίως στο στρατόπεδο της δεξιάς -και πέραν της δεξιάς- παράταξης προκαλεί η ανάληψη της προεδρίας του «κόμματος Κασιδιάρη» από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, καθώς η είδηση φέρνει στην επιφάνεια έντονες παρασκηνιακές κινήσεις και υπόγειες διαδρομές με τη Ν.Δ.

Ο ίδιος με χθεσινές δηλώσεις του επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του για να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κανελλόπουλος (είναι και επικεφαλής του πολιτικού κόμματος ΕΑΝ – η κατάθεση της σχετικής αίτησης έγινε στις 14/2/2022, με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα») έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Δικαιοσύνη αλλά και με την οικογένεια Μητσοτάκη, ιδίως με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Επίσης, ο αδερφός του, δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της ΕΠΑΕ με τη στήριξη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ήταν και φίλα προσκείμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Δίνει διέξοδο

Αυτό το πολυδαίδαλο πολιτικό επιχειρηματικό σχήμα μορφοποιείται πλέον σε ένα πρόσωπο, που δίνει διέξοδο όχι μόνο στο «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε η «Εστία» την Κυριακή, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος επιτέθηκε στον Γιώργο Γεραπετρίτη καταλογίζοντάς του «απραξία» σε βαθμό «δόλου», καθώς επιμένει να αφήνει ορθάνοιχτη μία «κερκόπορτα» για τη συμμετοχή του «κόμματος Κασιδιάρη» στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Κανελλόπουλος, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, επισήμανε πως είχε επαφή με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του «κόμματος Κασιδιάρη» και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση «θα είναι υποψήφιος στην α’ Αθήνας». Η συμφωνία, δε, θα σφραγιστεί εντός της βδομάδας και ο ίδιος θα υποβάλει τη δήλωσή του στο αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ζητώντας τη συμμετοχή στις εκλογές. Παράλληλα, θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη, που αναμένεται να δοθεί στο α’ τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο πρώην αντιεισαγγελέας, πάντως, με δήλωσή του προχθές στο newsbreak.gr διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει σχέσεις είτε με τον κ. Μαρινάκη, χωρίς βεβαίως να αναφέρει το όνομά του, είτε με «οικογένειες επαγγελματιών της πολιτικής».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που ρωτήθηκε χθες, παρέπεμψε στον πρόσφατο νόμο, βάσει του οποίου η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να μην επιτρέψει σε εγκληματικές οργανώσεις με τον οποιονδήποτε μανδύα να διεκδικήσουν την παρουσία τους στις εθνικές εκλογές.


Επίθεση Μιχαλολιάκου στο πρώην «πρωτοπαλίκαρό» του

Οι αποκαλύψεις γύρω από τους επιφανείς και ισχυρούς υποστηρικτές του κόμματος Κασιδιάρη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε κατά τού άλλοτε «πρωτοπαλίκαρού» του. Από τις φυλακές όπου βρίσκεται, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επίσης φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη, καταλογίζοντάς του πως είχε προνομιακές σχέσεις με ισχυρούς πολιτικοοικονομικούς παίκτες, παίζοντας βρόμικα παιχνίδια πίσω από την πλάτη του.

Ο ιδρυτής του κόμματος ξεκαθάρισε πως ήταν εντολή του ίδιου η Χρυσή Αυγή να μην έχει καμία σχέση με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. «Ασύστολα ψεύδη και ανυπόστατη συκοφαντία τα γραφόμενα περί σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τον οποιονδήποτε από τους “νταβατζήδες” της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας» ανέφερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. «Εάν τώρα κάποιοι πίσω από τις πλάτες μου προδίδοντας τον όρκο τους απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αγνούς πατριώτες, που ακολούθησαν τη Χρυσή Αυγή, έκανε βρόμικα παιχνίδια, γι’ αυτό δεν ευθύνομαι ούτε εγώ ούτε βεβαίως και οι αγνοί και ανιδιοτελείς χρυσαυγίτες» προσέθεσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος, μάλιστα, στην κατακλείδα της ανακοίνωσης του, χωρίς να κατονομάζει τον Ηλία Κασιδιάρη, τον φωτογραφίζει και τον καταγγέλλει πως πήρε ηθικό κατήφορο μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή.

«Κάτω από την ηγεσία μου η Χρυσή Αυγή δεν είχε ούτε τυπική σχέση με τα βρόμικα συμφέροντα, που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην παρακμή. Ούτε ευθύνη έχει βεβαίως η Χρυσή Αυγή για τον ηθικό κατήφορο που πήραν κάποιοι εγκαταλείποντας τη Χρυσή Αυγή». Υπενθυμίζεται πως οι Ν. Μιχαλολιάκος και Ηλ. Κασιδιάρης βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους ως στελέχη του διευθυντηρίου «εγκληματικής οργάνωσης».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα