Επιβαρύνουν την ΕΡΤ με 7.000.000 ευρώ!

Λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, ο Κωνσταντίνος Ζούλας αποφάσισε να δεσμεύσει τη δημόσια τηλεόραση με αποφάσεις για προμήθεια και υπηρεσίες

Τι και αν η κλεψύδρα του χρόνου για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αδειάζει, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ συνεχίζει απτόητος το σχέδιο άλωσης της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτό αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από το γεγονός πως στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΡΤ υπήρξε αποχώρηση των εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις μεθοδεύσεις και την αυταρχική στάση του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα.

Με διαδικασίες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» περίπου έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, που θα κρίνουν και εν πολλοίς το μέλλον του στη δημόσια τηλεόραση, ο Κωνσταντίνος Ζούλας αποφάσισε να δεσμεύσει τη δημόσια τηλεόραση με αποφάσεις για προμήθεια και υπηρεσίες προγράμματος για το 2023 και κατά περίπτωση το 2024, με συνολικό κόστος που προσεγγίζει τα 7.000.000 ευρώ.

Μόνο μετά τις προσπάθειες των εργαζομένων να αποτρέψουν τη «ναρκοθέτηση» Ζούλα, ο οποίος θέλει να προκαθορίσει τις εξελίξεις σε προεκλογική περίοδο, δεσμεύοντας τεράστια χρηματικά πόσα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αναγκάστηκε να κάνει πίσω βήματα, τροποποιώντας τις εισηγήσεις, έτσι ώστε κάθε δέσμευση να φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, και στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και τον ξεκάθαρα ρουσφετολογικό διορισμό νομικού συμβούλου επιλογής του με πάγια αντιμισθία.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «το επιχείρημά του ότι ο νομικός σύμβουλος και προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας της ΕΡΤ πρέπει να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του εκάστοτε διευθύνοντος συμβούλου ενισχύει τη θέση μας ότι η σημερινή επιλογή του κ. Ζούλα δεν είναι σωστό να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση. Πολλώ δε μάλλον που η εν λόγω εργασιακή σχέση ισοδυναμεί με σύμβαση αορίστου χρόνου και προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση λήξης πέραν αυτής που ορίζει η νομοθεσία».

Η επιμονή του κ. Ζούλα για τον συγκεκριμένο διορισμό ήταν μάλιστα τόσο έντονη, που οδήγησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην απόφαση να αποχωρήσουν και να καταγγείλουν τις διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας από το 2017 υπηρετούσε ως διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., ενώ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέλαβε τα ηνία της ΕΡΤ. Με τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις του αυτά τα τέσσερα χρόνια προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, των οποίων όμως τα… ίχνη σβήνονταν από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα