Με σιωπή και… Γεραπετρίτη βγάζουν ψεύτη τον Τζανερίκο!

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του Μαξίμου δήλωσε από την Κρήτη ότι «δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα» με τον τέως αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

Σιωπητήριο φαίνεται πως έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε βουλευτές, υπουργούς και φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τις «βόμβες» του τέως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου. Μετά τις σπασμωδικές διαρροές, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε χθες να… καθαρίσει το τοπίο, βγάζοντας ψεύτη τον παραιτηθέντα ανώτατο δικαστικό σε δηλώσεις που έκανε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα. Δεν υπήρξε όμως καμιά απολύτως συζήτηση γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται».

Προσέθεσε δε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής, και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας». Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι το εξής: γιατί έπρεπε ο κύριος Γεραπετρίτης να συναντήσει τον κύριο Τζανερίκο; Με ποια αρμοδιότητα συναντήθηκε για διαδικαστικά θέματα ο υπουργός Γεραπετρίτης και όχι έστω ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης;

Αποποίηση ευθυνών

Και ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει αναλάβει εργολαβία το σχέδιο αποποίησης ευθυνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγήν ιχθύος, αρνούμενος να δώσει απαντήσεις για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που εμπλέκει προσωπικά και τον ίδιο, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» και αφήνει να εννοηθεί και ο ίδιος ο κύριος Τζανερίκος. Η κυβέρνηση, μετά τις ευθείες βολές του ανώτατου δικαστή, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και αυτό αποδεικνύεται και από την καθημερινή παρουσίαση των βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τις απίστευτες παλινωδίες του Μαξίμου.

Με την κυβέρνηση να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε και χθες νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της, βάζοντας στο κάδρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Λέει ο επικεφαλής του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου ότι ο κύριος Γεραπετρίτης και ακόμη ένας ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Οφείλει να απαντήσει ο Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός ο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή; Ποιος είναι αυτός;» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Για τις πρόσφατες καταγγελίες του Χρήστου Τζανερίκου προσέθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη» και άφησε αιχμές για τον κ. Ντογιάκο.

Οι καταγγελίες του Χρήστου Τζανερίκου έχουν προκαλέσει την οργή και του νομικού κόσμου. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο οποίος επεσήμανε πως «αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Α.Π., τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία, αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» (άρθρο 167A και 237 Ποινικού Κώδικα).

Η συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου που τα συντονίζει δείχνει πως κάτι πολύ σκοτεινό λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις χθεσινές συγκεκριμένες αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» δεν υπήρξε ούτε μία διάψευση από κανέναν εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου. Δυστυχώς, η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης, κινδυνεύει να γίνει το καλύτερο δώρο στο νεοναζιστικό μόρφωμα.


Θολές υποσχέσεις για έρευνες από τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε χθες ανακοίνωση η οποία, αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το θολώνει ακόμη περισσότερο, 24 ώρες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαδικτυακό συνέδριο του Κασιδιάρη με μέλη του κόμματός του μέσα από τις Φυλακές Δομοκού.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», δεν αναφέρεται το παραμικρό στην ανακοίνωση, πέραν της υπόσχεσης ότι θα διεξαχθεί έρευνα: «Για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου 2023. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα». Από κει και πέρα, η Γενική Γραμματεία μάς ενημερώνει για τα ισχύοντα στα σωφρονιστικά καταστήματα. Διάψευση του γεγονότος δεν υπάρχει, παρά μόνο ότι σε ελέγχους δεν βρέθηκε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα