Ο Γεωργούλης ζητά άρση ασυλίας, ενώ βιάζεται να καταθέσει

Ο ευρωβουλευτής φαίνεται πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας

Την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της σε βάρος του καταγγελίας, ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε στη δίνη καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.

Ο ευρωβουλευτής βιάζεται να καταθέσει ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών, που έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, προκειμένου να κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρεί η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, καθώς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Η εξέταση του αιτήματος άρσης της ασυλίας που έχουν ζητήσει οι βελγικές Αρχές αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Αρχικά, στις 8 Μαΐου, θα οριστεί εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων από τις 30 Μαΐου και μετά για να αποφανθεί επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και σωματικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η απόφαση άρσης της ασυλίας θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το επιθυμεί, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν από τις βελγικές Αρχές.

Για τον λόγο αυτόν έστειλε τη σχετική επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες άρσης της ασυλίας του. Ομως είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα τους. Οπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση οι Βέλγοι δικηγόροι του Γεωργούλη, δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ η ασυλία του.

Μετά την άρση της, ο ευρωβουλευτής θα αιτηθεί ακρόαση από τον Βέλγο δικαστικό λειτουργό που θα χειριστεί την υπόθεση. Την ίδια ώρα, ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής φαίνεται πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας, όπως δήλωσε χθες η επί 20 χρόνια φίλη του, δημοσιογράφος Μαριέττα Φρύδα.

«Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει. Μου θυμίζει λίγο Μεσαίωνα όλη αυτή η κατάσταση. “Ας τον ρίξουμε στον Αδη” ας πούμε. Δηλαδή, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει μεταλλαχθεί» ανέφερε η Μαριέττα Φρύδα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα