«Αποκλείστε μια κυβέρνηση κουρελού»

Ο πρωθυπουργός στο Αιγάλεω καταφέρθηκε κατά μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», θέλοντας να την ξορκίσει

Από τη μια εμφανίζεται βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και από την άλλη αναφέρεται ολοένα πιο συχνά στο σενάριο περί «κυβέρνησης ηττημένων», σαν να θέλει να την ξορκίσει, αποδεικνύοντας όμως με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θεωρεί σίγουρη την πρωτοκαθεδρία του.

Για τον λόγο αυτόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και χθες από το Αιγάλεω, όπου μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών της Ν.Δ., επέμεινε στην «κυβέρνηση ηττημένων» και στάθηκε ειδικά στην πιθανή συμμετοχή σε αυτήν του Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο επιτέθηκε για το πρόγραμμα «Δήμητρα». Χαρακτήρισε «αδίστακτους» τους πολιτικούς του αντιπάλους και υποστήριξε ότι τη σταθερότητα της χώρας εγγυάται μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ. Ταυτόχρονα τόνισε πως προτεραιότητα της Ν.Δ. την επόμενη τετραετία θα είναι καλύτεροι μισθοί για όλους, ενώ εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι ανακάλυψε νέο λεφτόδεντρο, υπολογίζοντας τις παροχές του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα 45 δισ. ευρώ. «Ποιο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Αυτό είναι Θεσσαλονίκη στον κύβο» σχολίασε περιπαικτικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε. Αλλα είπαν και άλλα έκαναν εξάλλου και στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Ελεγαν μετά ότι δεν θα κάνουν εκλογές και τις έκαναν. Ελεγαν ότι θα μείνουν σταθεροί στις θέσεις τους και συμμάχησαν με την Ακροδεξιά του Καμμένου» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ, σε ακόμα μια προσπάθεια να διεισδύσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε να σκεφτούν τι θα ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, «μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Μαντινάδα για τον Γιάνη

Για τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 είπε ότι θέλει πάλι να κλείσει τις τράπεζες, και μάλιστα διάλεξε και νόμισμα, το «Δήμητρα». Μάλιστα, με διάθεση να διακωμωδήσει την πρόταση Βαρουφάκη είπε: «Στην Κρήτη που ήμουνα, άκουσα και την πρώτη μαντινάδα: “Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι/ζήτησε τα ρέστα απ’ τον Γιάνη Βαρουφάκη”. Αυτό που ακούγεται γελοίο είναι ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να συντριβεί στο ανάχωμα που θα υψώσουν όλοι οι υπεύθυνοι Έλληνες». Ζήτησε λοιπόν από τους ψηφοφόρους: «Αποκλείστε με την ψήφο σας μια κυβέρνηση-κουρελού».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Αιγάλεω αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019, υπογραμμίζοντας πως τις τήρησε όλες. Μιλώντας για την οικονομία και τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας δεσμεύτηκε ότι θα επιτευχθεί εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Μίλησε επίσης για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, και είπε πως η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα, ενώ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Αλλά, προσέξτε, με μία προϋπόθεση που είναι στο χέρι μας: τη σταθερότητα και την προοπτική του τόπου, που θα εγγυάται μόνο μια ισχυρή και έμπειρη κυβέρνηση την 21η Μαΐου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα