Κασιδιάρης: Έχρισε αρχηγό και… θέτει υποψηφιότητα!

Ανακοίνωσε ότι θα κατέβει για βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, όμως η συμμετοχή στις εκλογές μοιάζει αδύνατο σενάριο

Την επιλογή της ηρωικής εξόδου έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αποφάσισε την κάθοδο του νεοναζιστικού μορφώματος στις εκλογές και ο ίδιος να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών. Αργά χθες το απόγευμα το κόμμα «Ελληνες» υπέβαλε δήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η συμμετοχή του όμως στις εκλογές μοιάζει με αδύνατο σενάριο, καθώς ο Αρειος Πάγος είναι δεδομένο πως θα βάλει φρένο στην εκλογική κάθοδο του κόμματος. Συνεπώς, η παραπάνω κίνηση μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μια κίνηση που ο ίδιος θα κάνει πολιτική του σημαία μετά την απαγόρευση. Ιδιαίτερη αξία έχει, μάλιστα, το γεγονός πως παρέμβαση για το θέμα του Ηλία Κασιδιάρη είχαμε και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος από τους Δελφούς ανέφερε με ξεκάθαρο τρόπο πως «το κόμμα Κασιδιάρη δεν μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή».

«Στη δική μας περίπτωση -της υποψηφιότητας του κυρίου Κασιδιάρη- ο λαός πρέπει να αποφασίσει και να κρίνει με κάποια κριτήρια. Μια κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, έχει διαδράμει κάποιο χρόνο, έχει κάνει κάποια έργα ή δεν έχει κάνει κάποια άλλα. (…) Είναι πρωτοφανές και ένα δύσκολο θέμα. Νομίζω ότι καθένας πρέπει να σκεφτεί αν με την ψήφο του θα συνδεθεί ή όχι με ένα γεγονός ακραίο και δυσάρεστο».

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης προχώρησε χθες το πρωί σε μια δήλωση που επί της ουσίας έβαζε τέλος στα σενάρια της συμπόρευσής του με το κόμμα του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου, ανακοινώνοντας παράλληλα τον νέο αρχηγό του ναζιστικού μορφώματος «Ελληνες».

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη» ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης, θέτοντας στη συνέχεια το σκεπτικό της απόφασής του αυτής.

«Πάνω από μισό εκατομμύριο Ελληνες στηρίζουν αυτή τη στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Εχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Οποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Αρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Αδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Ελληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος». Στον επίλογό του μάλιστα ο ίδιος δίνει και ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους του, λέγοντας: «Εχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδας.

Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα