Αναπάντεχο! «Κόπηκε» η Πατριωτική Ένωση των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου

Τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις θυμίζουν χούντα

Εκτός εκλογικής μάχης τίθεται το κόμμα «Πατριωτική Ενωση – Πρόδρομος Eμφιετζόγλου» των κυρίων Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου, καθώς χθες το βράδυ κόπηκε από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο λόγος είναι διττός: αφενός λόγω ονόματος, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε να δικαιώσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛ.ΛΑ.Σ, το οποίο είχε καταθέσει προσφυγή εναντίον του, κατηγορώντας τους δύο επικεφαλής ότι «έκλεψαν» το όνομα, αφετέρου διότι το σύμβολο της Πατριωτικής Ενωσης, δηλαδή ο ήλιος της Βεργίνας, είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου, εθνικό σύμβολο, επομένως, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κόμματος, το οποίο καταγγέλλει πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη, καθώς τα στελέχη επισημαίνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις θυμίζουν χούντα, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν βαρύτατες αιχμές και για το γεγονός ότι αφέθηκε να διαρρεύσει μια απόρρητη απόφαση του Αρείου Πάγου πριν καν αυτή κοινοποιηθεί. Οπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παναγιώτης Δούμας, «το καθεστώς Μητσοτάκη κόβει πραξικοπηματικά όποιο κόμμα το απειλεί. Την επαύριον των καταγγελιών Εμφιετζόγλου κατά Γεραπετρίτη ο Αρειος Πάγος αποκλείει αυταρχικά και αδικαιολόγητα την Πατριωτική Ενωση από τις εκλογές. Το διαρρέει δε πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον καθαρό εθνικό μας λόγο». Μάλιστα, ο Παναγιώτης Δούμας συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος, εκτιμώντας πως «φοβούνται, διότι δεν μας ελέγχουν. Ο διωγμός μάς δυναμώνει. Είμαστε εδώ! Οι κλέφτες, οι παρακρατικοί και οι εθνικοί μειοδότες θα μας βρουν μπροστά τους!».

Σημειωτέον πως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πατριωτική Ενωση, το επίσημο αίτημα που είχε κατατεθεί στον Αρειο Πάγο συνοδευόταν και από υπόμνημα, το οποίο ανέφερε πως «αν υπάρχει θέμα με το σύμβολο του κόμματος, και συγκεκριμένα με τον ήλιο της Βεργίνας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα το απέσυραν». Σημειώνεται ότι ο Κ. Μπογδάνος με δηλώσεις του στον Alpha είπε πως, σε κάθε περίπτωση, το κόμμα τους θα πάρει μέρος στις δεύτερες εκλογές (καθώς η εκλογική διαδικασία θα κινηθεί από την αρχή) και υπογράμμισε πως «μας έκοψαν γιατί κατάλαβαν πόσο δυναμώναμε».

Τώρα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι μέλλει γενέσθαι με το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και βεβαίως με τους «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, του οποίου η εκλογική τύχη θα κριθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πως οι δρόμοι των Ηλία Κασιδιάρη και Αναστάσιου Κανελλόπουλου χώρισαν, με τις δυο πλευρές να δίνουν ξεχωριστές εκλογικές μάχες. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της εκλογικής καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα