Νέα πρόκληση Ακάρ! Θέλει δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου

Κατηγόρησε την Αθήνα και για αμφιταλαντεύσεις στο Κυπριακό

Με έντονο τόνο ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ (κεντρική φωτό) αναφέρθηκε στη θέση της Αγκυρας περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου σε ομιλία του, στην οποία δεν απέφυγε τη ρητορική των προκλήσεων. «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός» ανέφερε ο Ακάρ και τόνισε: «Επιθυμία μας, όπως λέγαμε πάντα, είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι κάτοικοι εκατέρωθεν να επωφελούνται από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο».

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στην Κύπρο και είπε πως θα προστατευτούν τα δικαιώματα «της Τουρκίας και των αδερφών μας» στο νησί, ενώ εκτίμησε πως για όλα αυτά τα θέματα οι επικείμενες εκλογές και στις δύο χώρες θα παίξουν τον ρόλο τους, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το τι εννοεί. «Τώρα βέβαια οι εκλογές έχουν σίγουρα επιρροή. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον υπουργό Αμυνας της αξιότιμης ομολόγου μας Ελλάδας» είπε.

Αναφερθείς στο θέμα της Κύπρου, ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα για αμφιταλαντεύσεις. «Από αυτήν την άποψη υπάρχουν κάποιες αμφιταλαντεύσεις στον γείτονά μας. Περιμένουμε με ελπίδα ότι θα βρουν τον σωστό δρόμο και θα έρθουν στη θέση που πρέπει. Οπως λέμε πάντα, δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Κύπριων αδελφών μας, ειδικά στην Κύπρο. Παράλληλα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Επομένως, οι δηλώσεις μας δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλή.

Δεν είναι απειλή. Οπως δεν είναι αδυναμία να λέμε “ας κάτσουμε να μιλήσουμε”, αυτό πρέπει να γίνει καλά κατανοητό. Ας μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες και ας λύσουμε το πρόβλημα μαζί» είπε.

«Από την πλευρά μας, δηλώσαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και υποστηρικτικοί και ότι μόνος μας στόχος είναι να ζούμε με ειρήνη και ηρεμία βάσει αμοιβαίου σεβασμού. Εχουμε πει επανειλημμένα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας» κατέληξε ο Ακάρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα