Έξαλλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς αντέδρασαν με οργή στις δηλώσεις του πρώην υπ. Εργασίας

Τι δήλωσαν οι επικεφαλής των ΓΣΒΕΕΕ, ΕΒΕΑ, ΚΕΕΕ, ΕΒΕΠ – Πυρά και από τον επιστημονικό κόσμο

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς αντέδρασαν σφόδρα στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, που δεν βρήκαν ούτε έναν σύμμαχο στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕΕ Γ. Καββαθάς (κεντρική φωτό) τόνισε πως «όποιοι αναφέρονται σε καταδικασμένες στη συνείδηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων πολιτικές υπερφορολόγησης και μετατροπής του Ασφαλιστικού σε φορολογικό αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των λεγόμενών τους, δυο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου προκαλούν -δικαίως- ανησυχία στο σύνολο της αγοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, που επισήμανε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες μοχθούν και παλεύουν μέρα με τη μέρα για να επιβιώσουν, όχι απλά δεν αντέχουν να φορτωθούν άλλα βάρη στις πλάτες τους, αλλά απαιτούν να ελαφρυνθούν τα πολλά που κουβαλάνε καθημερινά.

«Για την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος είναι προφανές ότι τυχόν επαναφορά τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού μας συστήματος μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και -ταυτόχρονα- θα αποτελέσει ένα πλήγμα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας σοβαρά αντικίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιωάννης Μασούτης.

Χαρακτηριστική και η δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη: «Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα θα είχε ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών – επιστημόνων, επιβάλλοντας σε αυτούς επί της ουσίας πρόσθετη φορολογική υποχρέωση, που άλλωστε κρίθηκε αντισυνταγματική και καταργήθηκε», ενώ ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας τόνισε: «Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να πάρει πίσω τις εμμονικές ιδέες του, οι οποίες αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης και οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία». Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις από τον επιστημονικό κόσμο, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργο Στασινό να επισημαίνει: «Απαιτούμε ξεκάθαρες κουβέντες, σταράτα λόγια: Ζητώ από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν τώρα, πριν από τις εκλογές, χωρίς αστερίσκους, ότι δεν θα επιβάλουν τέτοια είδη και τέτοια ύψη ασφαλιστικών εισφορών στους αυταπασχολούμενους επαγγελματίες».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός υπογράμμισε: «Πισωγυρίσματα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη της χώρας, δεν χωρούν. Η δε κυβέρνηση, που βάλλει κατά των δηλώσεων Γ. Κατρούγκαλου, έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες για την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και τη σημαντική επιβάρυνσή τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα