Ο Τσίπρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα επιστρέψει και αυτός την εντολή

Η βαριά ήττα του χάλασε τα σχέδια για ένα επικοινωνιακό σόου

Το ηχηρό εκλογικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσφύγει σε επαναληπτικές κάλπες έχει καταστήσει περιττή τη συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία των διερευνητικών εντολών από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το απόγευμα χθες, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, όπου ο Κ. Μητσοτάκης επέστρεψε χωρίς χρονοτριβή την εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ακολούθησε τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να διαβεί την είσοδο του Μεγάρου σήμερα, στις 11 το πρωί.

Oπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει και αυτός με τη σειρά του την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού αντικειμενικά δεν υφίστανται ουσιαστικοί πολιτικοί λόγοι για να αναζητήσει κάτι περισσότερο. Είναι πρόδηλο ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε διαφορετικά τη σημερινή ημέρα, έχοντας κατά νου ότι το κόμμα του θα ερχόταν δεύτερο με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ., η οποία θα του επέτρεπε να διερευνήσει, έστω για λόγους θεάματος, την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία του με τους πολιτικούς αρχηγούς -και με τον Αλέξη Τσίπρα- τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επισπεύσει τη διεξαγωγή του επαναληπτικού γύρου των εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που ψήφισαν από κοινού Ν.Δ. και Ελληνική Λύση, στις 25 Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα