Κρεσέντο αλαζονείας Μητσοτάκη

Με τον αέρα της «γαλάζιας» επικράτησης περιοδεύει στην Κρήτη, εμφανιζόμενος ότι μόνο αυτός διεκδικεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, ενώ οι άλλοι μένουν στην απέξω

Ως την παράταξη που ταυτίζεται με το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου εμφάνισε τη Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης, επιχειρώντας για μια ακόμα φορά την ιδεολογική της μετάλλαξη…

Αναθαρρημένος προφανώς από το γεγονός ότι η Κρήτη για πρώτη φορά βάφτηκε «γαλάζια», είπε μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. της οποίας εγώ ηγούμαι είναι μια Ν.Δ. που έχει άλλα χαρακτηριστικά. Εμείς -και νομίζω ότι αυτό έχει μια μεγάλη αξία να το λέμε εδώ, στην πατρίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου- είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης, και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η Κρήτη επιστρέφει τελικά στην πολιτική της κοίτη. Στην κοίτη του μεγάλου προοδευτικού φιλελευθερισμού, που εκφράζεται σήμερα από τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος επίσης στην Τουρκία, είπε ότι κάλεσε χθες, πριν από την ομιλία του, τον Τούρκο πρόεδρο, τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπε ότι προσβλέπει και προσδοκά μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γιατί η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας, χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστώ με την Τουρκία, με μια χώρα που έχει αναθεωρητική ατζέντα» είπε.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Ιεράπετρα, ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία και όχι εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει επί της ουσίας μόνο ένας υποψήφιος πρωθυπουργός (ο ίδιος) και μόνο ένα κόμμα (η Ν.Δ.) που διεκδικεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης.

«Είναι η πρώτη φορά που εγώ θυμάμαι τέτοια εκλογή, που ουσιαστικά υπάρχει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός και ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Με τον αέρα της «γαλάζιας» επικράτησης σε όλο το νησί για πρώτη φορά μετά το 1977, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιοδεύει από χθες σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Χθες πήγε στη Σητεία, στην Ιεράπετρα, στον Πλατύ Γιαλό, στον Μοχό του Δήμου Χερσονήσου, στον Αγιο Νικόλαο και το βράδυ μίλησε στο Ηράκλειο. Σήμερα θα περιοδεύσει στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων. Στην ομιλία του στην Ιεράπετρα είπε ακόμα ότι «μια σταθερή κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς σήμερα, ο οποίος νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας, να είχε μια κυβέρνηση που να είχαμε 151, 152, 153 βουλευτές». Στην Ιεράπετρα ξεναγήθηκε σε ένα καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του στη Σητεία είπε πως «χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να διαφυλάξει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα