Ν.Δ.: Κήρυξε «ιερό πόλεμο» κατά ΝΙΚΗΣ και Ελλ. Λύσης

Με πεδίο αντιπαράθεσης τη βόρεια Ελλάδα, επιτίθεται στα δύο κόμματα με φόντο τη θρησκεία

«Ιερό πόλεμο» κατά των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της έχει κηρύξει τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτόν τον άτυπο διμέτωπο κατά της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτίθεται στα δυο κόμματα με φόντο την Εκκλησία και την πίστη. Η αντιπαράθεση αυτή μάλιστα, όσο πλησιάζουμε στην 25η Ιουνίου, αναμένεται ολοένα πιο έντονη, καθώς η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να κριθεί από την είσοδο των κομμάτων αυτών στη Βουλή.

Πεδίο της αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι η βόρεια Ελλάδα, στην οποία τα τρία κόμματα συγκέντρωσαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός πως, από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να επιτεθεί στη ΝΙΚΗ, την οποία, χωρίς να ονοματίσει, χαρακτήρισε «κομματίδιο» και κατήγγειλε εκμετάλλευση του θρησκευτικού και πατριωτικού συναισθήματος των πολιτών.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα, ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε, τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλω, όμως, να απευθυνθώ και σε αυτούς οι οποίοι με πολύ μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό, για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, και να τους ζητήσω να αναλογιστούν: ποια κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία, μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών, κατάφερε και κράτησε σταθερό τον στόχο της χώρας, και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019;»

Σε έντονο ύφος

Στις βολές του κ. Μητσοτάκη απάντησε λίγο αργότερα, σε ανάλογα έντονο ύφος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «συνεχίζει τον ωμό εκβιασμό, συνεχίζει να απειλεί με εκλογές, επιζητώντας την ηγεμονία της αυτοδυναμίας -πάνω από 180 βουλευτές- για να μπορεί να ορίζει αυταρχικά τις αποφάσεις και να τις επιβάλλει».

Μάλιστα, πέρασε και στην αντεπίθεση για ζητήματα θρησκείας και πατριωτισμού, καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη εργαλειοποίηση της θρησκείας. Στο παιχνίδι αυτό δεν άργησε να μπει και ο επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος αντέκρουσε τον χαρακτηρισμό «σκοταδιστικό», που είχε επιρρίψει στο κόμμα του ο κ. Μητσοτάκης. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο κ. Νατσιός, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός, κάλεσε τους επικριτές του να ρωτήσουν τους μαθητές του αν είναι «σκοταδιστής». Απάντησε δε και στις επικρίσεις περί εργαλειοποίησης της θρησκείας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος, αντίθετα με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, δεν σπεύδει να φωτογραφίζεται δίπλα σε ιερείς ή μητροπολίτες.

Υπενθυμίζεται πως, λίγες ημέρες νωρίτερα, η ελληνική Δικαιοσύνη άρχισε το «ξεσκόνισμα» στα οικονομικά των μονών του Αγίου Ορους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα