Υμνοι του Ομπάμα για την Ελλάδα!

Πήγε οικογενειακώς στην Ακρόπολη, ενώ έδειξε ενημερωμένος για το αίτημα επανένωσης των Γλυπτών

Στην πρωτεύουσα παραμένει ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος -οκτώ χρόνια μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα- επισκέφθηκε ακόμα μια φορά το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο πρώην πλανητάρχης θέλησε να δείξει τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς και στην οικογένειά του, καθώς στην ινκόγκνιτο επίσκεψή του τον συνόδευαν η σύζυγός του Μισέλ και οι δύο κόρες τους.

Η οικογένεια Ομπάμα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλά εκθέματα, ενώ, όταν βρέθηκε στο τμήμα όπου φιλοξενούνται οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου, ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε ενημερωμένος και για το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο πρώην πρόεδρος είχε μπαράζ συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε τη χαρά του για τη συζήτηση που είχαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

«Οι αξίες που και οι δύο μοιραζόμαστε και που αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ, στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα. Ανυπομονώ να τον υποδεχτώ ξανά σύντομα» ανέφερε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πλανητάρχης στην συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ευχαριστεί τον κ. Ομπάμα για τη στήριξη που είχε δώσει στην Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές.

Ο πρώην πλανητάρχης στην συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, συζήτησαν και για τη σημασία που έχει «η ελευθερία του Τύπου για να εκθέσει την αδικία και τη διαφθορά και να κρατά τους ηγέτες υπόλογους», καθώς και για «τις ανεξάρτητες δικαστικές Αρχές και τη σημασία που έχουν για να διατηρήσουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Σημειωτέον πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συμμετείχε σε συζήτηση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας, παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

«Η κεντρική ιδέα των ΗΠΑ είναι ότι με κάποιον τρόπο μπορούμε όλοι να βρούμε ένα μέρος και να ζήσουμε μαζί, να δουλέψουμε μαζί και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό, αν πάτε στη γενέτειρά μου, το Σικάγο, έχουμε την Greek Town, υπάρχουν πολλοί Ελληνες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα. Μεταξύ άλλων το «παρών» στη συζήτηση έδωσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται πως πριν καταφθάσει στην Αθήνα ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους ,πήρε μια γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι, καθώς πέρασαν μερικές ημέρες θερινής ανάπαυλας φιλοξενούμενοι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον στο σπίτι τους στην Αντίπαρο. Τα ελληνικά μίντια μάλιστα κατάφεραν να απαθανατίσουν μερικά στιγμιότυπα από τις χαλαρές στιγμές της οικογένειας Ομπάμα στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα