Ψυχρολουσία το αποτέλεσμα της κάλπης για το ΜέΡΑ25

Συρρικνώθηκε περαιτέρω το κόμμα του Βαρουφάκη

Σκέτη ψυχρολουσία ήταν το αποτέλεσμα της κάλπης για το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όχι μόνο δεν ανατράπηκε το ποσοστό των εκλογών της 21ης Μαΐου, που έδειχνε την έξοδο από τη Βουλή, αλλά συρρικνώθηκε περαιτέρω η δύναμη του κόμματος, κάνοντας τον ίδιο να μιλήσει στην πρώτη δήλωσή του για «θρήνο της Αριστεράς».

Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν βατερλό για τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς με την ενσωμάτωση στο 92%, στις 9.30 το βράδυ, το ΜέΡΑ25 λάμβανε 2,44% και 117.076 ψήφους, έναντι 2,63% και 155.107 ψήφους των εκλογών του Μαΐου, απώλεια δηλαδή σχεδόν 20.000 ψήφων. Την ίδια ώρα άνω του ορίου του 5% το ΜέΡΑ25 επιτύγχανε μόλις σε έξι περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Οταν αποκρυσταλλώθηκαν τα αποτελέσματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης στη δήλωσή του επιχείρησε να δώσει ευρύτερη ερμηνεία στη λαϊκή ετυμηγορία, εμφανίζοντάς την ως συνολική ήττα της Αριστεράς.

«Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς, που αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε τη μετατροπή της οργής σε ακροδεξιό ρεύμα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για την αναγκαιότητα μιας «ανασυνταγμένης Αριστεράς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα