Δυναμικά στη Βουλή η Νίκη με 3,7% και 10 έδρες

Με δέκα έδρες μπαίνει στη Βουλή το κόμμα ΝΙΚΗ, που εμφανίστηκε πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, κάνοντας την κοινή γνώμη να συζητά για τη συντηρητική παράταξη του δασκάλου θεολόγου από το Κιλκίς Δημήτρη Νατσιού.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για όσους μας ψήφισαν, αλλά για όλο τον λαό. Για τη σιωπηλή πλειοψηφία που δεν πήγε να ψηφίσει. Θα πορευθούμε με φόβο Θεού για τη νίκη του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Με ποσοστό 2,9% στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είχε φτάσει πολύ κοντά στο να εισέλθει στη Βουλή, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Κάτι που πέτυχε στη χθεσινή εκλογική διαδικασία με ποσοστό 3,72% στο 96,09 της ενσωμάτωσης.

Η ΝΙΚΗ ήταν αποτέλεσμα ζυμώσεων προσώπων που είχαν αντιδράσει σθεναρά στην υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, συμμετέχοντας ενεργά και οργανωτικά στα μεγάλα συλλαλητήρια που τότε είχαν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν και αρχικά στόχος ήταν η κάθοδος στις εκλογές του 2019, αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί υπήρξαν οργανωτικές δυσκολίες.

Ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Δημήτρης Νατσιός (κεντρική φωτό) είναι γνωστός για τη μάχιμη αρθρογραφία του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα, ενώ διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και με μονές του Αγίου Ορους.

Δεν κρύβει, επίσης, τα φιλορωσικά αισθήματά του, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Το 2006 ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο Ιστορίας της στ’ δημοτικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα