Οικογενειακή υπόθεση η ορκωμοσία Μητσοτάκη!

Από τον Ερντογάν το πρώτο τηλεφώνημα για συγχαρητήρια. «Κλείδωσε» το ραντεβού τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πρωθυπουργός για μία δεύτερη τετραετία ορκίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις προχθεσινές εκλογές που έδωσαν μία ισχυρή αυτοδυναμία στο κόμμα της Ν.Δ. Το πρώτο τηλεφώνημα ως πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης το δέχτηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 10 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη, ενώ εκεί ήταν και οι τρεις αδερφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ορισμένοι προσωπικοί φίλοι του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του.

Η είσοδος της οικογένειας Μητσοτάκη στο Προεδρικό

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την τελετή παράδοσης – παραλαβής. «Σας εύχομαι να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε την πιο αποτελεσματική δουλειά για την πατρίδα μας» του είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στον διάλογο που είχαν, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά λέγοντας: «Σας ευχαριστώ για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας.

Η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις. Για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα από δύο εκλογικές διαδικασίες με τρόπο υποδειγματικό και να μπορώ ως εκλεγμένος πρωθυπουργός να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο να συνεχίσω το έργο μου. Κι εσείς αντιληφθήκατε το βάρος αυτού του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου, και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα, να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού».

Πριν από την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης είχε παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την κυρία Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και υποστήριξε πως νιώθει «βαριά την ευθύνη στους ώμους του». Όπως τόνισε, εξαρχής είχε θέσει ως στόχο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ δεσμεύτηκε ξανά για τη δρομολόγηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελέσματος» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο την αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα (χωρίς να τον κατονομάσει), καθώς υποστήριξε πως «η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις», χαρακτηρίζοντας την οκτακομματική Βουλή «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Απαντώντας του η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά». Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε παραδώσει τα επίσημα αποτελέσματα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας – που αναμένεται να επαναπροταθεί από τον κ. Μητσοτάκη για το αξίωμα.

«Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα» σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οκτώ κομμάτων στη νέα Βουλή, λέγοντας ότι «η οκτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νέο πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα