Το μήνυμα σε Βορίδη, Αδωνι και Πλεύρη

Παρά το γεγονός ότι εκ δεξιών της Ν.Δ. είναι πλέον τρία κόμματα στη Βουλή που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να την απειλήσουν μελλοντικά, αφού καταλαμβάνουν πλέον έναν ζωτικό χώρο, που φθάνει και στο 13%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στη νέα του κυβέρνηση να περιορίσει δραστικά την εκπροσώπηση του χώρου αυτού.

Και αυτό το έκανε με τους ρόλους που ανέθεσε ή και δεν ανέθεσε στους προερχόμενους από το ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη (φωτό κέντρο), Μάκη Βορίδη (φωτό αριστερά) και Θάνο Πλεύρη (φωτό δεξιά). Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να ενισχύσει το κεντρώο προφίλ που θέλει να δώσει στη Ν.Δ., γιατί στην παράταξή του θεωρούν ότι η εκλογική νίκη εξασφαλίστηκε λόγω της κυριαρχίας στον χώρο του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, άφησε εκτός της κυβέρνησης τον Θάνο Πλεύρη, που σήκωσε το μεγάλο βάρος της πανδημίας χωρίς επιτυχία, αφού επί των ημερών του έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20.000 άνθρωποι και αναδείχθηκαν οι αδυναμίες του ΕΣΥ. Υποβάθμισε σαφώς τον Μάκη Βορίδη, που ήταν υπουργός Εσωτερικών στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα: Τον έκανε υπουργό Επικρατείας με απροσδιόριστες αρμοδιότητες. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι θα έχει τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου και θα αντιμετωπίζει στη Βουλή την εκ δεξιών αντιπολίτευση. Όμως, η έδρα του δεν θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως των άλλων τριών υπουργών Επικρατείας, αλλά στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, όπου ήταν το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου (και άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων) της προηγούμενης κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Εχει και αυτό τον συμβολισμό του…

Επίσης, μετακίνησε από το μεγάλο και σημαντικό υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Αδωνι Γεωργιάδη. Του ανέθεσε την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Εργασίας, όπου έχει να αντιμετωπίσει τα συνδικάτα σε μια δύσκολη περίοδο, ενώ από το υπουργείο αυτό αφαιρέθηκαν και αρμοδιότητες, που μεταφέρθηκαν στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα