«Σπαρτιάτες»: Αλλαγή πλεύσης… στο σίριαλ!

Οι συνταγματολόγοι δεν στηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος! Βορίδης: «Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

Αναβρασμός επικρατεί στον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας αναφορικά με το μέλλον του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ενώ η απόφαση του Αρείου Πάγου για συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου φαινόταν πως έχει λήξει την όποια συζήτηση για αποκλεισμό του κόμματος, η προεκλογική στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη και οι μετέπειτα πανηγυρισμοί του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή για το εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξαν ξανά τη συζήτηση.

Μπορεί μετά την προσφυγή ενός κόμματος το εκλογοδικείο να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην επιτρέψει την είσοδο του κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι απόψεις τόσο στον επιστημονικό όσο και στον πολιτικό κόσμο είναι αντικρουόμενες, αποδεικνύοντας πως οι χειρισμοί που έχουν γίνει στο ζήτημα του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη είναι εδώ και μήνες τουλάχιστον άστοχοι.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειονότητα των συνταγματολόγων θεωρεί πως οι σχέσεις μεταξύ του κόμματος «Σπαρτιάτες» και του Ηλία Κασιδιάρη είναι παραπάνω από προφανείς, ωστόσο φαίνεται να μη στηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος μετά τις εκλογές. Ο Κώστας Χρυσόγονος, αφού μίλησε και αυτός για δεδομένη σχέση μεταξύ των δύο, τόνισε πως σε ενδεχόμενο προσφυγής και δικαίωσης η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά θα διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών» και οι έδρες αυτές θα κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το μέλλον των «Σπαρτιατών» να κριθεί από το Εκλογοδικείο. Στο σίριαλ όμως για το τι μέλλει γενέσθαι με τους «Σπαρτιάτες» μπήκε και το πολιτικό σύστημα, με τον Μάκη Βορίδη να αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά, λέγοντας πως η στήριξη Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες» είναι υπό αξιολόγηση, αρνούμενος ωστόσο να κάνει άλλο σχόλιο.

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δείξει υπομονή, δηλώνοντας πως δεν βρίσκει, απ’ ό,τι φαίνεται, καμία σύνδεση του υπόδικου νεοναζί με το κόμμα «Σπαρτιάτες». Ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε: «Αυτό θα το δούμε. Εγώ δεν θα έβαζα ακριβώς στην ίδια μοίρα όλους, πριν τους δούμε κιόλας. Γιατί, προσέξτε, τους πιο πολλούς δεν τους γνωρίζουμε… Να καταλάβει ο κόσμος και η κοινωνία τι είναι ο καθένας από αυτούς. Μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο; Υπάρχει αξιακός κώδικας; Δεν υπάρχει; Υποδύονται κάτι το οποίο δεν είναι; Είναι σημαντικό, γιατί είναι και παιδευτικό, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα