Αγχωμένος ο Ανδρουλάκης στην παρθενική του εμφάνιση

Κινήθηκε σε ήπιους τόνους και υποσχέθηκε αξιόπιστη αντιπολίτευση

Την παρθενική του εμφάνιση από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης (κεντρική φωτό), ο οποίος για πρώτη φορά μπόρεσε να αντιπαρατεθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους από τα χαρακώματα του ναού της δημοκρατίας. Φανερά αγχωμένος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του, η οποία κινήθηκε σε ήπιους τόνους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως στόχο η «πράσινη» παράταξη να γίνει η στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση και να μετατραπεί στον γνήσιο αντίπαλο του ανορθολογισμού και της συντήρησης, στη φωνή της λογικής, χωρίς τοξικότητα, όπως είπε, ενώ, κλείνοντας την ομιλία του, η οποία διήρκεσε μόλις 27 λεπτά, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό πως θα… τα λένε στη Βουλή. «Σας άκουγα επί μήνες, κύριε Μητσοτάκη, να λέτε ότι δεν συναντιόμαστε. Ορίστε, συναντηθήκαμε επιτέλους και θα τα λέμε τακτικά στη Βουλή» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον παρακολουθούσε από τα υπουργικά έδρανα.

Οσον αφορά το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως προτεραιότητα του κόμματός του είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά δεν είναι αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση με γνώμονα την αυτονομία και τα υψηλά στάνταρντ.

«Ομως, το να δεχτούμε να γίνουν ισότιμα πανεπιστήμια κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα κάνουν εμπόριο πτυχίων, όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να το δεχτεί ποτέ», όπως είπε, δίχως να ανοίγει εντελώς τα χαρτιά του. Σημειωτέον πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως η πρώτη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας θα αφορά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα