Πάλι με τους ΛΟΑΤΚΙ ασχολείται ο Πατέλης

Παιδική έκθεση ιδεών θυμίζει η νέα επιστολή του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλη (φωτό), προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Επιστολή από την οποία δεν λείπει η καθιερωμένη πλέον αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την οποία ο κ. Πατέλης δεν χάνει ευκαιρία να μιλάει. «Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η ισότητα των γάμων αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε υπουργός ΛΟΑΤΚΙ+ να ήταν.

Στο τακτικό ενημερωτικό του δελτίο ο κ. Πατέλης κάνει γενικόλογες αναφορές στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, τις μεταρρυθμίσεις που έχει μπροστά της η χώρα αλλά και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Χωρίς λεπτομέρειες και ιδιαίτερες αναλύσεις, το δελτίο μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών παρά με κάλεσμα για επενδύσεις. «Αλλη μία φορά θα επισημάνω την προσέλκυση επενδύσεων. Η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ εισερχόμενων, άμεσων ξένων επενδύσεων το 2021 και το 2022, και οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατακόρυφα. Ωστόσο, εμείς εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε επενδυτικό κενό και θέλουμε περισσότερα. Οι επενδύσεις είναι το “κλειδί” για να επιτύχουμε τον στόχο της σύγκλισης του βιοτικού επιπέδου» υπογραμμίζει ο κ. Πατέλης.

Αναφερόμενος στις οικονομικές προτεραιότητες της δεύτερης θητείας, στάθηκε στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, μέσω της ψηφιοποίησης, της αξιολόγησης, των εξειδικευμένων δικαστηρίων αλλά και επανασχεδιάζοντας τον δικαστικό χάρτη της Ελλάδας. Επίσης, στάθηκε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι αποτελεί πρωτίστως θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και θέμα βέλτιστης κατανομής των πόρων, και μπορεί να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο. Υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες κατά την πρώτη θητεία αποδίδουν ήδη καρπούς, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ο κ. Πατέλης θίγει, ακόμα, την πρόθεση για διεύρυνση της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού, λέγοντας ότι η αναλογία της απασχόλησης προς τον πληθυσμό παραμένει χαμηλή, όπως και τη δουλειά που πρέπει να γίνει στον πράσινο και στον ψηφιακό τομέα. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα