«Ναι» Ντόρας – Κυρανάκη στην κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κυβερνητικές αρρυθμίες προκαλεί το φιάσκο ολκής με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το «άδειασμα» του Νότη Μηταράκη, καθώς υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και μέλη του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως δεν έλαβαν το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και εμφανίζονται εκτός γραμμής. Πρώτη και καλύτερη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εμφανίστηκε σίγουρη για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα, οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως, από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης (φωτό), ο οποίος επί της ουσίας επιβεβαίωσε το τσίρκο στο οποίο έχει μετατραπεί η κυβέρνηση. «Εκ του αποτελέσματος… εμείς θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και με τα σωστά μας και με τα λάθη μας. Προφανώς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση, όπως τα είδαμε το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν αυτό το οποίο θέλαμε, δεν ήταν αυτό στο οποίο στοχεύαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε πως «μετά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, αστυνόμευση θα υπάρξει στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια θα επιστρέψει στα πανεπιστήμια, το πώς θα γίνει ακριβώς αυτό, με ποιο Σώμα, με ποιον συνδυασμό Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κάτι το οποίο φαντάζομαι θα δούμε το επόμενο διάστημα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι με τις αλλαγές με τις οποίες ενδεχομένως να δούμε εμείς δεν έχουμε την πληροφόρηση ότι καταργείται το Σώμα, ότι τα πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς φύλαξη». Υπενθυμίζεται πως η πανεπιστημιακή αστυνομία ιδρύθηκε το 2022 προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη παραβατικότητα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ιδίως στα κάμπους των μεγάλων ΑΕΙ, ωστόσο στην πράξη ουδέποτε λειτούργησε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα