Σύσκεψη Μητσοτάκη – Κεραμέως στο ΥΠΕΣ για την ψήφο των αποδήμων

Την άρση όλων των περιορισμών για τη δυνατότητα των αποδήμων να συμμετέχουν στις εθνικές και τις ευρωεκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθούν στη Βουλή οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευση για την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας «ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα».

Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. «Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην προηγούμενη Βουλή, αυτή τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους» είπε, υπονοώντας το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν πιστεύει ότι τελικά αυτό θα συμβεί και πως θα έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία το πρώτο νομοσχέδιο να αφορά ουσιαστικά την πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίες.

«Παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο των 200 βουλευτών ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού» είπε.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται πρωτίστως για να επιβραβεύσουμε τη δουλειά την οποία κάνουν. «Γι’ αυτό και επιμένω πολύ σε καινοτόμες ιδέες, τις οποίες έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε, όπως τα πριμ παραγωγικότητας και η σύνδεση του μετρήσιμου αποτελέσματος, με την αντάμειψη είτε του ίδιου του υπαλλήλου είτε της ομάδος η οποία πετυχαίνει συγκεκριμένους στόχους που θα τεθούν από την πολιτική ηγεσία» τόνισε.

Ως τρίτο θέμα έθεσε το νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κράτους, στην κεντρική και την αποκεντρωμένη μορφή του, και των Περιφερειών και των δήμων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα