Βέρτιγκο Μηταράκη με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Κωλοτούμπα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, ενώ είχε προαναγγείλει ότι το ειδικό σώμα θα καταργηθεί, τώρα λέει ότι δεν το είπε ποτέ

Πρωταθλητής της κωλοτούμπας ανακηρύσσεται ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος υποστηρίζει τώρα, μετά τα πολλαπλά «αδειάσματα» από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να καταργηθεί, επιχειρώντας μάλιστα να πείσει, πέρα από κάθε λογική, ότι ουδέποτε προανήγγειλε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί!

Βεβαίως, είναι απολύτως σαφές ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε από τηλεοπτικού άμβωνος την περασμένη εβδομάδα πως το ειδικό σώμα θα καταργηθεί, ανακοινώνοντας σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις μία εβδομάδα μετά, άλλαξε αφήγημα, προσπαθώντας να διαψεύσει τα μάτια και τα αυτιά των Ελλήνων πολιτών. «Δεν είναι αποτυχημένος θεσμός η πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν καταργείται όπως εσφαλμένα λέχθηκε, δεν ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση. Δεν κάνουνε στροφή 180 μοιρών. Η πανεπιστημιακή αστυνομία παραμένει στα ιδρύματα.

Απάντηση στη Βουλή

Αναμορφώνουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σε αγαστή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα». Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο Νότης Μηταράκης χθες το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Χρηστίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όταν, μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε «επικοινωνιακό μπάχαλο», «ασάφεια» και «διγλωσσία» της κυβέρνησης στο ζήτημα του ειδικού σώματος φύλαξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των campus, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στους παράλογους ισχυρισμούς του, λέγοντας πως κατά τις επίμαχες δηλώσεις είχε κάνει λόγο για «επανασχεδιασμό και για επικουρικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ.» και πως στη συνέχεια, έπειτα από λίγες ώρες, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «η πανεπιστημιακή αστυνομία θα συνεχίσει να προστατεύει τα πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται πως η όλη υπόθεση προκάλεσε μείζον βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, με τον Νότη Μηταράκη να μην επιδεικνύει ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία και να αρνείται να παραιτηθεί παρά το διπλό ηχηρό «άδειασμά» του από τα «κεντρικά» μέσα σε μόλις μία ημέρα. Μάλιστα, υπήρξαν και αρκετές κακοφωνίες στο «γαλάζιο οικοσύστημα», με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να τάσσονται υπέρ της κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας την ίδια ακριβώς ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου διά των πλέον επίσημων χειλέων, δηλαδή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμήνυε πως το ειδικό σώμα δεν πρόκειται να καταργηθεί, «αδειάζοντας» μεγαλοπρεπώς τον υπουργό Προστασίας του πολίτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα