«Φτωχή» αντίδραση για τη λαίλαπα!

Η απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για αναβολή της δεξίωσης για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι μια απόφαση σωστή και αναγκαία.

Δεν είναι δυνατόν όλη η χώρα να δίνει μάχη με τις φλόγες και το πολιτικό σύστημα να δίνει μάχη… εντυπώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο, με δεδομένη την κατάσταση αλλά και τα ανακλαστικά που επέδειξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα περιμέναμε να βρει να πει περισσότερες λέξεις για την οικολογική καταστροφή που συντελείται κάθε χρόνο στη χώρα στην τελευταία της συνέντευξη.

Προφανώς, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, αλλά και μην εμπλέκοντας τον εαυτό της στον πολιτικό ανταγωνισμό των κομμάτων, η ΠτΔ θα μπορούσε να ηγηθεί μιας διακομματικής πρωτοβουλίας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής, που θα δεσμεύει κόμματα, επιστήμονες και φορείς σε ένα σχέδιο.

Η αναφορά της πως «το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας» και η υπενθύμιση πως «ως Προεδρία έχουμε προσπαθήσει να το θέσουμε στην ατζέντα και διοργανώσαμε συζήτηση με τους ειδικούς, καθώς η ενημέρωση είναι το πιο κρίσιμο βήμα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών» είναι ελάχιστες και δεν της αναλογούν. Οπως αδιάφορο είναι το πώς επιλέγει να περνάει τα Σαββατοκύριακά της, αλλά και το εάν διαβάζει βιβλία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα