Αστείες δικαιολογίες Μαρινάκη για τις φωτιές

Με γελοίες δικαιολογίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (κεντρική φωτό) προσπαθεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την έλλειψη συντονισμού και αποτελεσματικής παρέμβασης του κρατικού μηχανισμού στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο.

Επικαλέστηκε τις ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες, όπως είπε, «δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων», και στις πολλές σε αριθμό πυρκαγιές, καθώς «την Κυριακή 23/7 εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές, δηλαδή οκτώ κάθε ώρα».

Επισήμανε δε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής (σ.σ.: λες και θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό), υπογραμμίζοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της χώρας, αφού αφορούσε 19.000 άτομα, εκ των οποίων τα 16.000 μετακινήθηκαν με επίγεια μέσα.

Είπε, ακόμα, ότι έχουν αυξηθεί κατά 50% τα πτητικά μέσα, ενώ, ερωτηθείς για το εάν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του κρατικού μηχανισμού, ανέφερε πως δεν θα μιλήσει η κυβέρνηση για επιτυχία.

«Η κατάσταση θέλει σοβαρότητα και καλό συντονισμό. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν θα υπάρχουν αποζημιώσεις» είπε, ενώ μίλησε και για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη θετική συμβολή τόσο του 112 όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων και του κόσμου. «Είναι μια μάχη που δίνεται και συνεχίζει να γίνεται» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα