«Μπαλάκι» μεταξύ Βορίδη, Μαρινάκη η ΕΥΠ

Σε ένα αδιανόητο παιχνίδι με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την πιθανή εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων στις πυρκαγιές στη Ρόδο επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε να καλύψει τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος προχθές με δηλώσεις του άφησε ολάνοιχτο το ενδεχόμενο να εμπλέκονται -μεταξύ άλλων αιτιών που ερευνώνται- και Τούρκοι πράκτορες, σημειώνοντας ότι έχει επιληφθεί σχετικά η ΕΥΠ. Χθες ο κ. Μαρινάκης που ρωτήθηκε σχετικά τα γύρισε, λέγοντας: «Ο υπουργός είπε ότι “δεν μπορώ να το ξέρω”, μίλησε υποθετικά και δεν υιοθέτησε καμία τέτοια οποιαδήποτε θεωρία, είτε είναι θεωρία συνωμοσίας είτε είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβαίνει για τον οποιονδήποτε, μπορεί να ευθύνεται για μία πράξη εμπρησμού, όποια επαγγελματική ιδιότητα κι αν έχει, όποιο κίνητρο κι αν έχει.

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος μπορεί να είναι ο υπαίτιος μιας πράξης, ούτε να υιοθετούμε την οποιαδήποτε θεωρία». Ωστόσο, στην ερώτηση πώς μπορεί να δηλώνει ο κ. Βορίδης ότι η ΕΥΠ ερευνά το θέμα, όταν πέρυσι για τις υποκλοπές ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν ενημερώνεται για τις έρευνες που κάνει η υπηρεσία, ο κ. Μαρινάκης, με εμφανή αμηχανία, επιχείρησε να δώσει κάποια εξήγηση, αλλά χωρίς να είναι πειστικός.

«Δεν ανέφερε ο υπουργός συγκεκριμένα κάποια υπόθεση, η οποία απασχολεί κάποια υπηρεσιακά σχέδια της ΕΥΠ» είπε και στη συνέχεια τα μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, λέγοντας: «Είναι δεδομένο ότι συνολικά όποια υπηρεσία μπορεί να εμπλέκεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, στη διερεύνηση τόσο σοβαρών αδικημάτων, προφανώς θα εμπλέκεται οποιαδήποτε υπηρεσία. Δηλαδή, είναι δεδομένο, για παράδειγμα, ότι η αρμόδια Αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας, το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά, με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, σε συνεργασία με τα στελέχη και τις ανακριτικές Αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος, συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, προφανώς και κάθε υπηρεσία του κράτους κάνει τη δουλειά της απρόσκοπτα, όπως προβλέπει ο νόμος». Είναι προφανές πως ούτε ο ίδιος κατάλαβε τι ακριβώς είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα